16.1. Makkararesepti-kisan voittajat:

Feta-oliiviuunimakkara

  • 1 lenkkimakkara ( n. 500 g )
  • Täyte:
  • 100 g fetajuustokuutioita
  • 2 rkl hienonnettua punasipulia
  • 5 mustaa oliivia hienonnettuna
  • 0,5 tl kirveliä
  • 0,25 dl ranskankermaa

Kuori lenkkimakkara ja paloittele se 4-6 osaan. Hienonna fetajuustokuutiot haarukalla. Sekoita fetajuuston joukkoon sipulit, oliivit, kirveli ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa makkarapalojen keskelle pitkittäin syvät viillot. Täytä viillot fetajuustotäytteellä ja nosta ne voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 200 asteessa kunnes makkarat ovat kuumentuneet ja juusto sulanut. Tarjoa salaatin kanssa.

Resepti: Sakari Lahtinen, Elimäki

Makkaraquiche

  • 1 pkt suolaista murotaikinaa
  • Täyte:
  • 150 g lenkkimakkaraa suikaleina tai pieninä paloina
  • 50 g sipulia suikaleina
  • 75 g mozzarella- tai emmental-juustoraastetta
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0,5 tl basilikaa
  • 3 rkl tuoretta hienonnettua persiljaa
  • 1 tl murskattua rosepippuria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Painele sulanut taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista makkara- ja sipulisuikaleet kevyesti pannulla ja levitä ne piiraspohjalle. Sekoita muut täytteen ainekset ja kaada makkara-sipuliseoksen päälle. Paista piirakkaa uunin alimmaisella ritilällä noin 40 minuuttia, kunnes piiras saa kauniin värin.

Resepti: Kaija Nieminen, Kausala

Lue myös:

    Uusimmat