15-vuotias pakotettiin autoon aseella uhaten: Taustalla tupakanmyyntiin liittyvä "reviirikiista"

Helsingin poliisi on pidättänyt kolme nuorta miestä epäiltynä törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta. Pidätykset liittyvät tapaukseen, jossa 15-vuotias pakotettiin autoon aseella uhaten.

Poliisin mukaan kaksi pidätetyistä on 18-vuotiaita ja yksi on 19-vuotias ja tapahtumien taustalla oli Snapchat-sovelluksessa sovittu kaupankäynti tupakasta.

Kun epäillyt saapuivat kauppapaikalle, he pakottivat asianomistajan autoon aseella uhaten.

– Tutkinnan aikana on ilmennyt, että epäillyt olisivat viitanneet tapahtuma-alueen olevan niin sanotusti heidän reviiriään. He olivat tiedustelleet, miksi asianomistaja myi tupakkaa heidän alueellaan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss tiedotteessa.

Poliisi kertoo, että uhri oli autossa noin 20 minuuttia kestäneen ajelun ajan. Epäillyt myös veivät häneltä omaisuutta.

– Uhkailu aseella jatkui autossa. Lisäksi uhria nöyryytettiin esimerkiksi niin, että häntä käskettiin haukkumaan itseään ja osa tapahtumista kuvattiin videopuheluun, sanoo Forss.

Esitutkintamateriaalin perusteella vaikuttaa siltä, että epäiltyjen käyttämä ase oli kuulapyssy, mutta poliisi ei ole saanut asetta vielä haltuunsa tutkimuksia varten. Poliisilla on hallussa video, jossa epäillyt käsittelevät tuntomerkkeihin sopivaa asetta autossa tapahtumapäivänä.

Epäillyt törkeä ryöstö ja törkeä vapaudenriisto tapahtuivat 20. syyskuuta Helsingin Itäkeskuksessa. Poliisi sai tiedon yhdestä epäillystä julkaistun valvontakameran kuvan avulla ja selvitti tämän jälkeen kahden muun epäillyn henkilöllisyyden.

Lue myös:

    Uusimmat