Mainos

15. 60-luvun tunnelmaa

Kohde: Sälpäkuja 12 A, 01700 Vantaa (omakotitalo 150/200 m2)
Budjetti: 5000-7000 €
Asunnon hinnan arviointi alueen keskiarvon mukaan: 340 000 €
Arviointi stailauksen jälkeen: 357 000 €
Myyntihinta: asunto on myynnissä

Arkkitehdin suunnittelema avara ja valoisa omakotitalo on remontoitu kokonaan, mutta perheen mielestä vielä viimeinen silaus puuttuu. Tarkoituksena on laittaa koti myyntiin ja muuttaa itse lähemmäs lapsenlapsia. Stailauksen tähän remontoituun taloon suunnittelivat Iisa, Carita ja Teuvo. Asukkaat ihastuivat Caritan suunnitelmaan.

Kuvassa olohuone ennen stailausta.

Sälpäkujan omakotitalo on täysremontoitu muutama vuosi sitten ja olohuone, keittiö sekä kaksi makuuhuonetta ovat sen jäljiltä uudenaikaisia ja hyvässä kunnossa. Olohuone on isokokoinen ja viihtyisä ja siellä on paljon luonnonvaloa tuovia ikkunoita.

Eteisessä on hauska ultramariininsininen ikkuna, joka avautuu kuistille. Ikkunan vastakkaiselle seinälle Carita asetti peilin, josta sininen kuistin ikkuna heijastuu korostaen viehättävää kuistitunnelmaa.

Olohuoneeseen tehtiin pieniä sisutusmuutoksia; kirjahyllyn tilalle tuli sisustustakka, pari nojatuolia vaihdettiin yhteen isoon valkoiseen nojatuoliin ja rahiin ja lämmintä, kotoista väriä lisättiin tyynyillä ja tummanruskealla matolla. Näin saatiin oleskelutilan tunnelmaan vielä lisämausteita.

Wc oli pimeähkö ja kodinhoitohuoneen käyttö hankalaa, nämä tilat kaipasivat selkeää muutosta. Kaikki seinät laatoitettiin valkoisella laatalla, kalusteet uusittiin Ikean malliston tuotteilla ja wc- ja kodinhoito-osasto jaettiin omiksi toimintatiloikseen. Wc-tila, joka toimii myös vieras wc:nä, erotettiin kodinhoitohuoneesta ohuella Ikean koivunrunko-kuvioisella paneeliverholla ja sinne asennettiin uuden tyyppinen pesuallas ja kaunis pyöreä peili seinälle. Valaistusta lisättiin spottivaloilla.

Talon lisäsiipi kaipasi hieman enemmän pintaremonttia. Tytön huoneesta tehtiin vanhempien makuuhuone. Siellä maalattiin kaikki seinät Tikkurilan valkoisella Harmony-maalilla ja sängyn taustaseinälle tuli kaunis tapetti. Ikkunaa koristamaan laitettiin valkoiset, pitkät Vallilan pellavaverhot. Huoneessa tehtiin myös sähkö- ja listakorjauksia. Näiden muutostöiden jälkeen näkyy eteisestä nyt suoraan pitkän käytävän päässä kaunis ja värikäs makuuhuone sänkyineen.

Käytävän syvennyksestä tehtiin saunan pukuhuone. Ensin uusittiin kattopaneeli, lisättiin spottivaloja ja korjattiin kaikki puuttuvat listat ja kynnykset. Sen jälkeen kun irtovaatekaapit oli viety pukeutumishuoneeseen, saatiin sinne mahtumaan sekä kuntopyörä, että Iskusta lainattu lepodivaani. Pienestä matalasta makuuhuoneesta saatiin iso pukeutumishuone, vanhempien makuuhuoneesta tehtiin värikäs tytönhuone.

Näiden muutostöiden jälkeen saatiin jo alun perin hyvässä kunnossa oleva omakotitalo pienen pintaremontilla entistä ehompaan kuntoon.

(Pientä pintaremonttia 19.2.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.