15.10.2002 Vuonon katkarapuja, limemehulla maustettua avokadoa ja soijamarinoitua lohta

Vieraana norjalainen tähtikokki Harald Osa.

Vuonon katkarapuja ja limemehulla maustettua avokadoa

200 g katkarapuja
1 kypsä avokado
puolikas kurkku
puolikas sipuli
2 rkl limen mehua
4 rkl oliiviöljyä
1-2 ruukkua ruohosipulia
suolaa, valkopippuria

1. Kuori katkaravut ja avokado.
2. Kuutioi kurkku 1 cm:n kuutioiksi. Hienonna sipuli ja ruohosipuli ja sekoita keskenään.
3. Kuutioi avokado ja pirskota päälle limen mehu ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
4. Sekoita aineet keskenään ja jaa lautasille tai nosta lautaselle ainekset kerroksittain. Koristele.

Soijamarinoitua lohta

500 g lohifileetä
8 pientä grillitikkua
paistamiseen oliiviöljyä

0,5 dl sitruunamehua
1 dl soijakastiketta
0,5 dl valkoviiniä
0,5 dl sokeria
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
pala (25 g) tuoretta inkivääriä
puolikas punainen chili
1. Silppua sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili ja sekoita aineet joukkoon. Kaada marinadi lohen päälle ja anna marinoitua noin 3 tuntia välillä kääntäen.
2. Leikkaa lohi 1,5 cm:n kuutioiksi ja pujottele kuutiot tikkuihin.
3. Paista kuumalla pannulla. Tarjoa lisäkkeeksi kasviksia.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat