15 000 euroa viikko – luksuslomalla rahaa palaa ja rahvas pysyy kaukana

Jos taskussa polttelee kymppitonni ylimääräistä, kannattaa suunnata luksuslomalle. 

Lomia on monenlaisia, mutta luksuslomat ovat harvojen herkkua. Listasimme glamourlomat!

Tuut tuut, luksusjuna tulee

Intialainen The Palace on Wheels -juna tarjoaa kunikaallista kohtelua matkustajilleen. Junaa kuvataan kiskoilla kulkevaksi palatsiksi. Junavaunuissa on omat kylpyhuoneet, ravintolat, baarit ja ilmastointi. Yksi yö luksusjunassa toki kustantaa 340–670 dollaria, 310–610 euroa.

Tämäkään ei ole kovin kallista, sillä Ruhtinaiden Rajasthan -kiertomatka luksusjunan sviitissä kustantaa 1600 dollaria, noin 1 400 euroa, yöltä.

Etelä-Afrikassa operoiva Rovos Rail vakuuttaa olevansa maailman paras luksusjuna. Matkalle luvataan paitsi luksusta, myös Viktoriaanista tunnelmaa. Junan pukukoodi päiviin on smart casual, mutta illalliselle miehiltä vaaditaan pikkutakki ja solmio, naisilta iltapuku tai cocktailmekko. Huonepalveluakin on tarjolla 24 tuntia vuorokaudessa.

Elämää luksuslaivalla

4 800 matkustajaa vetävältä Costa Diadema -alukselta löytyy muun muassa seitsemän ravintolaa, 15 baaria, 3-kerroksinen teatteri, kuntokeskus, porealtaat allasbaareineen ja 4D–elokuvateatteri.

Holland America Linesin luksuslaivoissa puolestaan on taidetta kolmen miljoonan dollarin edestä; esimerkiksi Nieuw Amsterdam -laivan katosta roikkuu New Yorkin silhuetti. Yhtiö mainostaa palveluaan mahtipontisesti vakuutellen, että matkustajan jokainen toive on suorastaan nautinto toteuttaa.

Yksityiskierros – ei rahvaalle, kiitos

Miksi tunkea rahvaanomaisesti muiden turistien sekaan, kun tarjolla on myös yksityiskierroksia.  Yksityiskiertomatka on (kuten nimi antaa ymmärtää) yksityinen kierros maassa tai turistikohteessa. Starlight Toursin matkassa pääsee yksityisesti esimerkiksi Persianlahden kiertomatkalle, Macchu Picchuun tai tutustumaan Panamaan.

Artisans of Leisure vie asiakkaansa lähestulkoon minne vain. Hintaa neljän hengen kymmenen päivän Italia-kierrokselle tosin tulee jo 13 420 dollaria, noin 12 000 euroa – per henkilö. Jos matkaajia on vain kaksi, hintalappu on 16 530 dollaria, siis 14 000 euroa per pää.

Zicasso-matkailupalvelussa asiakas maksaa siitä, että hänet ”paritetaan” hänen suunnitelmiinsa parhaiten sopivan oppaan ja matkansuunnittelijan kanssa. Palvelu tarjoaa omien sanojensa mukaan vain sellaisia asiantuntijoita, joiden kyvyt ja asiantuntemus ovat alan parhaan 10 prosentin – tai jopa parhaan prosentin – joukossa. Jos pakettimatkat suinkin kelpaavat vaativalle turistille, niitäkin on tarjolla: 11 päivän loma Afrikassa maksaa 17 000 dollaria (tai 15 500 euroa) henkilöltä, jos matkaajia on kaksi. 

Luksushotellit – koska yksi televisio ei riitä

Suorastaan naurettavan ylellisiä hotelleja on ympäri maapalloa. Esimerkiksi turkkilaisen Crystal Hotels Resort&Spa -hotellien tunnuslausekin on "etuoikeutettua elämää", ja eräs vuokrattavista huoneistoista, 400 neliön Villa Nirvana, sisältää hovimestarin ja kuusi telkkaria – koska yksi ei vain millään riitä!

TripAdvisor-nettipalvelun käyttäjät ovat valinneet vuoden 2015 parhaaksi luksushotelliksi on The Placen Koh Taolla, Thaimaassa. Hotellissa ei vuokrata huoneita, vaan ”villoja”, joista jokaisesta löytyy vähintään neljän metrin levyinen uima-allas.

Listan toisella sijalla komeilee Belizessä sijaitseva The Phoenix Resort, jossa saattaa off-seasonina kyetä majailemaan 350 dollarilla, noin 320 eurolla, per yö. Matkailijoille tarjotaan paitsi perinteiset mukavuudet, myös esimerkiksi ilmaista joogaa ja laina-iPadeja. Hotelli toteaakin olevansa ainoa korkeatasoinen majoitus San Pedrossa.

Luksus on usein tavallisen matkaajan ulottumattomissa. Tämän voi huomata esimerkiksi siitä, että hotellivaraussivustolla Vietnamissa Ho Chi Minhissä sijaitseva Luxury Hotel mainostaa lähellä olevista kohteista Malesian konsulaattia.

Lähteet:

Incredible Intia: Matkaile Intian rautateillä -esite

Starlight Tours -esiteLue myös:

    Uusimmat