Mainos

14-vuotiaan hatkat päätyivät baarista kolmekymppisen hyväksikäytettäväksi – vuosien takainen teko puski mieleen kaiken jyräävinä takaumina

8:09
Huomenta Suomessa pohdittiin, mitkä tekijät lisäävät hyväksikäytön riskiä.

Kolmekymppinen mies sai ehdotonta vankeutta hyväksikäytettyään 14-vuotiasta.. Teko käsiteltiin vasta kuusi vuotta rikoksen jälkeen, sillä tyttö ei halunnut paljastaa asiaa vanhemmilleen.

Rikos oli tapahtunut Helsingissä marraskuussa vuonna 2013, ja tuomio asiasta annettiin vasta tämän vuoden heinäkuussa.

Vei asuntoon hyväksikäytettäväksi

Tyttö oli ollut niin sanotulla "hatkareissulla" ja lähtenyt edellisenä päivänä tapaamansa miehen kanssa baariin Helsingin keskustan lähelle, jossa oli tavannut miehen kavereita.

Hän oli lopulta jäänyt kaksin yhden kaverin kanssa, ja lopulta poistunut tämän kanssa baarista baarimikon tultua kysymään häneltä henkilöpapereita.

Tämän jälkeen he olivat siirtyneet asuntoon, jossa mies kertoi heidän voivan olla rauhassa ja nukkua. Asunnossa mies oli kuitenkin alkanut kosketella häntä ja lopulta ryhtynyt yhdyntään.

– Hän oli ollut ihan lamaantunut eikä ollut tehnyt mitään, ei puolesta eikä vastaan. Tilanne oli varmaan kestänyt enemmän kuin viisitoista minuuttia, uhri arvioi tuomion mukaan.

Välissä uhrin kanssa oli mahdollisesti yhdynnässä toinenkin mies, joka saattoi olla tekijän asunnossa ollut kaveri. Tästä uhrin muistikuvat olivat hatarat.

Seuraavana aamuna mies oli tuonut hänelle aamupalaa, vienyt hänet keskustaan ja ostanut hänelle bussilipun kotiin.

"Se oli jyrännyt alle kaiken muu"

Uhri oli tapahtumahetkellä juuri täyttänyt 14 vuotta.

– Häntä oli hävettänyt tosi paljon eikä hän ollut halunnut, että vanhemmat saisivat tietää asiasta. Hän oli vain halunnut unohtaa asian, tuomiossa kerrotaan.

Hän kertoi kuitenkin, että tapahtumat olivat tulleet edeltävänä syksynä niin voimakkaasti hänen mieleensä, että hänen oli pitänyt tehdä jotain. Hän kertoi hänelle tulleen muun muassa paljon takaumia tapahtumista.

– Tapahtuma oli jälkeenpäin tullut hänen mieleensä jatkuvasti ja se oli jyrännyt alle kaiken muun, tuomiossa kerrotaan.

Uhrille 9 000 euron korvaukset

Mies kertoi, että hän olisi kysynyt uhrin ikään, ja tämä olisi vastannut 18. Mies itse oli 34-vuotias.

Sukupuoliyhteys oli suojaamaton.

Vuonna 1979 syntynyt Famara Dampha tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 2 vuoden 2 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Hänet määrättiin myös maksamaan uhrille yhteensä 9 000 euroa korvauksena tilapäisestä haitasta ja henkisestä kärsimyksestä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja