14.8.2003 Ylöjärvi

"Olemme 2001 Australiasta Suomeen muuttanut perhe. Rakensimme kodin Näsijärven rannalle 2002 ja haluaisimme nyt tarjota ystävillemme rantajuhlan ja aussi-barbequen juhlistamaan paluutamme ja uutta kotiamme. Lisäksi 5v tyttäremme on soppamiehen suuri ihailija."

Reseptit 8 henkilölle

Australian BBQ

  • lampaan kyljyksiä
  • 3 kg naudan sisäfilettä
  • 3 kg kuhafileitä
  • 2 kg mustaherukkahyytelöä
  • Worcesterhire-kastiketta
  • tuoretta ananasta
  • 4 kpl sitruunaa
  • 3 kpl avokadoa
  • 4 kpl tuoretta maissia
  • 8 kpl bataattia
  • 2 kg mansikoita
  • 1 kg hunajamelonia
  • 1 kpl tummaa rommia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 0,5 l maitoa
  • 1,5 dl
  • 100 g sokeria
  • 2 liivatetta
  • 1 kpl punainen chili

Lampaan marinadi:

  • 2 rkl mustaherukkahyytelöä
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 valkosipulikynttä
  • 0,5 l oliiviöljyä
  • 4 rkl teriaky-kastiketta
  • 3 limeä
  • 3 rkl Worcestershire-kastiketta

Anna marinoitua noin 10 tuntia. Tarjoile grillattujen lampaankyljysten kanssa grillattuja bataattisiivuja.

Lisää grilliin savustuspuruja ja savusta sisäfilepihvejä hieman. Tarjoile pihvien kanssa kokonaisia esikeitettyjä maissin tähkiä.

Kuhan lisäkkeenä avokadosalsaa jossa neljä avocadoa, yhden sitruunan mehu, 1 punainen chili, suolaa ja pippuria. Grillaa kuhafilee ja levitä päälle avokadotahnaa ja tarjoa lisäkkeenä paistettua ananasta.

Rommipannacotta ja mansikka-melonisalaattia

Kiehauta maito ja kerma. Paahda kattilassa 100 g sokeria ja lisää lopuksi rommia. Sekoita kerma-maitoon liotetut liivatteet ja kaada astioihin hyytymään. Kaada hyytyneen pannacotan päälle mansikoita ja melonia kuutioina sekä rommisiirappia.

Lue myös:

    Uusimmat