Ranskalainen kesäkurpitsapaistos ja kurpitsahillo
- 500 g kesäkurpitsaa
- 3 sipulia
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1 prk creme fraichea
- 3 munaa
- 200 g Gruyre-juustoa raastettuna
- 3 tl provencal yrttimaustetta
- suolaa
- mustapippurirouhetta
Silppua sipulit ja raasta kesäkurpitsa. Kuullota kuumassa öljyssä pannulla kunnes neste kesäkurpitsasta on haihtunut lähes kokonaan. Sekoita keskenään juustoraaste, kananmunat ja mausteet. Lisää joukkoon kesäkurpitsa-sipuliseos ja kaada uunivuokaan. Paista 180 asteisessa uunissa noin 25-30 min. Nauti kuumana tai kylmänä, leikattuna pieniin annospaloihin.
Resepti: Teija Järvenheimo, Espoo
Mausteinen kurpitsahillo
- n. 2 kg kurpitsaa
- 5 porkkanaa
- 1 iso appelsiini
- 5 cm pala tuoretta inkivääriä
- 1 kanelitanko
- 5 dl vettä
- 8 dl sokeria