Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

13.9. Kesäkurpitsa kilpailun voittaja reseptit

Julkaistu 13.09.2006 00:00

Ranskalainen kesäkurpitsapaistos ja kurpitsahillo

  • 500 g kesäkurpitsaa
  • 3 sipulia
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 prk creme fraichea
  • 3 munaa
  • 200 g Gruyre-juustoa raastettuna
  • 3 tl provencal yrttimaustetta
  • suolaa
  • mustapippurirouhetta

Silppua sipulit ja raasta kesäkurpitsa. Kuullota kuumassa öljyssä pannulla kunnes neste kesäkurpitsasta on haihtunut lähes kokonaan. Sekoita keskenään juustoraaste, kananmunat ja mausteet. Lisää joukkoon kesäkurpitsa-sipuliseos ja kaada uunivuokaan. Paista 180 asteisessa uunissa noin 25-30 min. Nauti kuumana tai kylmänä, leikattuna pieniin annospaloihin.

Resepti: Teija Järvenheimo, Espoo

Mausteinen kurpitsahillo

  • n. 2 kg kurpitsaa
  • 5 porkkanaa
  • 1 iso appelsiini
  • 5 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 1 kanelitanko
  • 5 dl vettä
  • 8 dl sokeria
  • 3 tl sitruunahappoa
  • Kuori kurpitsa ja kuutioi se pieniksi paloiksi. Raasta porkkanat ja inkivääri. Pese appelsiini, raasta kuori ja purista mehu. Pane kasvikset, kanelitanko, raastettu inkivääri, appelsiininkuori ja mehu sekä vesi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 40 min kunnes kurpitsa on pehmennyt.

    Poista kanelitanko. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää soseeseen sokeri, ja anna kiehua vielä noin 40 min. Lisää lopuksi sitruunahappo ja sekoita. Nostele hilloa puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä viileässä.

    Resepti: Sami Sirkiä, Lappenranta

    Lisää aiheesta:

    Helsinkiläispäiväkodissa lapset nukkuvat ulkona säällä kuin säällä: "Elävät oikeastaan puolet vuodesta pihalla"Mitä uutta Suomi syö ja viljelee vuonna 2050? Tutkija vastaaTiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!Yksi ratsia poiki 92 liikennevirhemaksua Kehä II:lla – tähän mokaan autoilijat sortuivat"Punalappuhyökkäys" Salossa: S-marketissa meni kuppi nurin, kun asiakkaat keksivät porsaanreiänLaaja raportti paljastaa kuolonkolareiden syyt – "Nopeusrajoituksen noudattaminen ei takaa turvallisuutta"
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • Eilen19:07
      Varhaiskasvatus

      Helsinkiläispäiväkodissa lapset nukkuvat ulkona säällä kuin säällä: "Elävät oikeastaan puolet vuodesta pihalla"

    • Eilen18:49
      Ruoka

      Mitä uutta Suomi syö ja viljelee vuonna 2050? Tutkija vastaa

    • Eilen16:59
      Ruoka

      Tiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!

    • Eilen13:31
      Liikennevalvonta

      Yksi ratsia poiki 92 liikennevirhemaksua Kehä II:lla – tähän mokaan autoilijat sortuivat

    • Eilen09:50
      Ruokakauppa

      "Punalappuhyökkäys" Salossa: S-marketissa meni kuppi nurin, kun asiakkaat keksivät porsaanreiän