Ahvenet
- 8-12 kpl ahvenfileitä
- suolaa ja pippuria
- 1 rkl timjamia hienonnettuna
- voita
Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Sekoita timjami nokareeseen pehmeää voita ja anna maustua hetki. Paista ahvenet kauniin kullan ruskeiksi timjamivoissa.
Kantarellimuhennos:
- 1 sipuli
- 1 l tuoreita kantarelleja
- nokare voita
- 2 dl kermaa
- suolaa ja valkopippuria
- tilkka sitruunamehua
Puhdista ja pilko sienet sekä hienonna sipuli. Kuumenna paistinpannu tai kasari kuumaksi ja haihduta sienistä neste pois. Lisää pannulle nokare voita ja sipulit. Kun sipuli on kuullottunut lisää pannulle kerma sekä mausteet. Hauduta muhennosta miedolla lämmöllä kunnes se on sopivan paksuista. Lisää tilkka sitruunamehua, tarkista maku ja tarjoile.
Perunat:
- 0,5-1 kg uusia perunoita
- suolaa
- timjamia
Keitä perunat kypsiksi suolalla ja timjamilla maustetussa vedessä.
Resepti: Teresa Välimäki / Ruokala