Salaatteja puutarhajuhlaan grillatun broilerin, lihan ja/tai kasvisten ja hyvän leivän seuraksi. Puutarhajuhlissa ja useimpien ruokien kanssa maistuu kylmä ja raikas roseviini.
Varhaisperuna-katkarapusalaatti
600-800 g pieniä varhaisperunoita
vähän sipulin naattia
1 dl hienonnettua tilliä
150-300 g isoja kuorittuja katkarapuja
10-15 retiisiä
3 rkl valkoviini-, vaaleaa balsamietikkaa tai sitruunamehua
ripaus suolaa
mustapippuria
7-8 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1. Harjaa perunat ja keitä ne kovankypsiksi suolalla ja tillinvarsilla maustetussa vedessä. Puolita tai jaa perunat neljään osaan koosta riippuen ja kaada kastike päälle. Ripottele sekaan vielä osa tillistä ja silputtu sipulin naatti. Anna jäähtyä ja makustua. Jos olet keittänyt varhaisperunoita ja niitä on jäänyt yli, voit tietysti sekoittaa kastikkeen kylmien perunoiden joukkoon.
2. Leikkaa retiisit viipaleiksi. Anna katkarapujen sulaa kohmeisiksi ja valuta neste pois. 3. Sekoita retiisiviipaleet, katkaravut ja loput tillistä perunoiden joukkoon. Tarjoa kylmänä.
Vesimelonisalaatti
lohko vesimelonia
2-3 keltaista tomaattia
tuoretta minttua
vähän mustapippuria myllystä
liraus öljyä tai vähän esim. appelsiinimehua