13.3. Basilikakuhaa ja tilliperunamuusia

Basilikakuha

  • 4 reilua nahallista kuhafileetä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 1 iso sipuli
  • nokare voita
  • tilkka kermaa
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • tilkka sitruunamehua

Puhdista kuhafileet ja poista pystyruodot. Mausta fileet lihapuolelta suolalla ja valkopippurilla. Hienonna sipuli ja kuullota se voissa pehmeäksi. Hienonna basilika ja lisää se pannulle. Nosta pannu liedeltä. Sekoita mukaan kerma, parmesaani sekä tilkka sitruunamehua. Mausta kevyesti suolalla ja valkopippurilla. Paista kuhat voissa paistinpannulla, nahkapuoli ensin. Käännä ja paista filee kevyesti toiseltakin puolelta. Nosta fileet uunipellille ja lusikoi päälle basilikatäytettä. Gratinoi 220 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.

Tilliperunamuusi

  • 8 reilun kokoista perunaa
  • vettä
  • 50 g voita
  • n. 2 dl kuumaa maitoa
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • suolaa

Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja höyrytä ne kuiviksi. Lisää joukkoon voi ja hienonnettu tilli ja sekoita muusiksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kuumaa maitoa niin, että muusista tulee sopivan paksuista. Mausta suolalla maun mukaan. Tarjoile ruoka salaatin tai raasteen kera.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat