Mainos

12. Professorin uniikkiasunto

Kohde: PARAISTENTIE 16 A 14, 00280 HELSINKI (Kerrostalo 2h+k+s 53 m2)
Budjetti: 2000€
Asunnon hinnan arviointi alueen keskiarvon mukaan: 385 000€
Arviointi stailauksen jälkeen: 415 000€
Myyntihinta: Asunto on myynnissä

Eijan kerrostalokoti Helsingin Ruskeasuolla on yhdistetty kahdesta pienemmästä asunnosta ja siksi erittäin avara ja persoonallinen. Eijaa houkuttelisi kuitenkin asua lähempänä keskustaa ja nykyistä pienempikin asunto riittäisi. Jouni, Carita ja Stina suunnittelivat stailauksen Eijan asuntoon. Kokeneiden suunnittelijoiden joukosta Eija valitsi Stinan suunnitelman.

Asukas osti asunnon jo rakennusvaiheessa ja sai silloin yhdistettyä kaksi asuntoa yhdeksi.

Ovelta avautuu upeat näkymät kolmeen ilmansuuntaan ja valoa tulvii sisään suurista ikkunoista ja kahdelta lasitetulta parvekkeelta. Asunnon kunto oli tyydyttävä.

Suunnitelmassa Stina käytti suurimman osan budjetista märkätilojen kunnostamiseen, hankkimalla kylpyhuoneisiin uudet altaat ja allaskaapit ja toiseen kylpyhuoneiseen myös uusi suihkukaappi. Rikkinäinen peilikaappi vaihdettiin myös uuteen malliin, jossa on halogeenilippa. Kaikki uudet tuotteet hankittiin RTV:stä.

Asunnon muut huoneet eivät kaivanneet remonttia. Huonekalujen runsaus ja järjestys teki niistä ahtaan oloisia. Suurin muutos saatiin vaihtamalla Lundian vanha mallisto uuteen raikkaan valkoiseen malliin. Stina poisti toisen sohvan olohuoneesta ja toi tilalle IKEAN Jennylund nojatuolin. Näin saatiin enemmän avaruutta. Sohvan taakse valoa antamaan lainattiin IKEASTA Sifferbo valaisin.

Värimaailmana Stina käytti keittiön retrokankaassa olevia sävyjä ja toisti niitä eri yksityiskohdissa ympäri asuntoa.

Parvekkeet kalustettiin uudelleen, joten saatiin kaksi huonetta lisää. Toinen parvekkeista soveltuu kuntosaliksi, koska asiakkaalla oli ennestään erilaisia kuntoiluvälineitä. Vanha keittiön pöytä löysi uuden paikan toiselta parvekkeelta. Pöydän ympärille lainattiin IKEASTA korituolit. Molemmilla parvekkeilla käytettiin lattialla IKEA Sisal mattoja.

Keittiö sai uutta ilmettä modernilla pöydällä ja IKEASTA lainatuilla ruokapöydäntuoleilla.

Makuuhuonetta ja työhuonetta piristettiin uusilla verhoilla ja sänkytekstiileillä. Tekstiili tulivat Les Tissus Colbertista. Uudet matot kuuluvat IKEAN Stockholm sarjaan ja vihreä pöytävalaisin on Lundian uutta mallistoa.

Asunto saatiin näillä toimenpiteillä selkeämmäksi ja avarammaksi kokonaisuudeksi.

(PPR 29.1.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.