12.6.2003 Turku

"Asun perheeni kanssa Turun vankiloiden alueella, keskellä Turkua, Kakolanmäen päällä henkilökunnan pienessä kerrostalossa täysin eristyksessä muusta "maailmasta". Talon ympärillä kasvaa metsää ja meillä on oma metsäinen grillipaikka keskellä Turun keskustaa, kivenheiton päästä asuintalosta. Kukaan ei ikinä uskoisi, että näinkin lähellä keskustaa voi todella grillata vaikka makkaraa, ihkaoikeasssa tiilistä tehdyssä grillissä. Tervetuloa kokeilemaan!"

Reseptit 6 hengelle

Lohi Sashimia ja kevätkasviksia

600 g kotimaista merilohta
1/2 dl soijaa
50g inkivääriä
1 tl wasabi-tahnaa
1 dl oliiviöljyä
kukkakaali
6 retiisiä
500 g palkoherneitä
12 kevätporkkanaa
yksi sitruuna
1 rkl sinappia
1 dl oliiviöljyä
yksi valkosipulin kynsi
1 tl sokeria
suolaa
valkopippuria

Graavaa lohta kevyesti noin tunnin ja mausta hieman sitruunan mehulla. Valmista soijakastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään, inkivääri pieninä paloina. Keitä kasvikset puolikypsiksi ja jäähdytä kylmässä vedessä. Valmista sinappikastike sekoittamalla sokeri, sinappi ja valkosipuli keskenään. Lisää sitruunan mehua ja vatkaa lopuksi oliiviöljyä sekaan. Grillaa lohi nopeasti kuumalla lämmöllä ja sekoita keitetyt kasvikset sinappikastikkeeseen.

Possunkyljyksiä, Coleslaw-salaattia ja perunaconfit

6 porsaan kyljystä
2 dl punaviiniä
1 dl oliiviöljyä
yksi valkosipulin kynsi
kaksi timjamin oksaa
1 kg uusia perunoita
1/2 l oliiviöljyä
kaksi oksaa timjamia
yksi kokonainen valkosipuli
1 kerä kevätkaalia
punainen paprika
sipuli
1 dl valkoviinietikkaa
50 g sokeria
1 tl korianterinsiemeniä
1 dl majoneesia

Marinoi porsaan kyljykset punaviinissä, valkosipulissa, timjamissa ja oliiviöljyssä. Keitä coleslaw -marinadiliemi: 1/2 l vettä, 1 dl etikkaa ja 50 g sokeria. Pilko kaali, paprika sekä sipuli pieneksi ja lado vuokaan kerroksittain. Kaada päälle lämmin marinadiliemi. Esikeitä perunoita hieman ja laita kattilaan jossa on oliiviöljyä, valkosipulia ja timjamia. Hauduta hitaasti kypsäksi. Sekoita kylmä kaalisekoitus majoneesiin ja mausta korianterin siemenillä, suolalla sekä pippurilla. Grillaa kyljykset kypsiksi ja tarjoa perunoiden ja coleslawin kera.

Lue myös:

    Uusimmat