12.3. Tulinen vaali-illan naposteltava ja dippisalaatti

Tulinen naposteltava

  • 1 grillattu broileri
  • iso pussi nachoja (maissilastuja)
  • 2-3 rasiaa Philadelphia-juustoa
  • 1 purkki keskivahvaa salsaa
  • jalopenoja
  • vihreitä ja mustia oliiveja
  • punaleima emmentalia

Levitä lastut uunipellille. Leikkaa broileri pieniksi paloiksi ja sekoita joukkoon juusto ja salsakastike (lisää kastiketta makusi mukaan). Anna makujen tasaantua muutaman tunnin ajan. Lusikoi juustoseos nahcojen päälle uunipellille. Seosta saa olla reilusti! Viipaloi jalopenot ja oliivit ja ripottele juustoseoksen päälle. Viimeistele koko komeus juustoraasteella. Gratinoi 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Raikas dippisalaatti

  • 4 porkkanaa
  • 2 ruukkua romainesalattia
  • 1 fenkoli
  • 2 päärynää
  • Kastike:
  • 1 prk ranskankermaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl sinappia
  • ripaus sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria

Puhdista vihannekset ja pese päärynät. Leikkaa porkkana, fenkoli ja päärynä ohuiksi pitkiksi viipaleiksi. Irrottele salaatinlehdet ja jätä ne kokonaisiksi. Asettele raaka-aineet pystyyn esim. juomalaseihin. Sekoita kastikkeen ainekset ja anna makujen tasaantua hetki. Tarjoa kastike erillisestä kulhosta ja dippaa kasvis- ja päärynäsuikaleita kastikkeeseen ja nautiskele.

Reseptit: Jyrki Katainen ja Teresa Välimäki

Lue myös:

    Uusimmat