Katkarapurullat
- 4 arkkia riisipaperia
- 300 g katkarapuja (kuorittuja)
- puolikas kurkku
- pala retikkaa
- puolikas purjo
- nippu lehtipersiljaa (tai tavallista persiljaa)
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 3 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl miriniä
- 2 rkl light soijaa
- 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
Liota riisipapereita kylmässä vedessä kunnes ne notkistuvat. Valuta ja säilytä märän liinan sisällä. Kuori ja suikaloi kurkku, retikka sekä purjo. Sekoita mirin, etikka, soija, inkivääri ja seesaminsiemenet keskenään. Lisää myös hienonnettu lehtipersilja. Sekoita vihannessuikaleet kastikkeen joukkoon ja lisää valutetut katkaravut. Sekoita. Lusikoi täytettä riisipaperille ja kääri tiukaksi rullaksi.
Dashi-dippi
- 1 dl riisiviinietikkaa
- 2 tl hienoa sokeria
- 1 pieni chili
- 1 rkl dashia
- 0,5 dl vettä
Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna ohuiksi suikaleiksi.
Yhdistä kaikki aineet kattilassa ja keitä hiljaa poristen noin 8 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile riisipaperirullien kanssa.
Resepti: Henri Alén /Ruokala