11.9. Omenainen possupata ja kaneliletut

Possupata

  • 600 g porsaansuikaleita
  • 2 tl curryjauhetta
  • 2 sipulia
  • 0,5 purjo
  • öljyä kuullotukseen
  • 3 hapokasta omenaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 dl omenamehua
  • 2 dl lihalientä
  • ruokaöljyä paistamiseen
  • Suurustukseen:
  • 2 rkl maizenaa
  • 4 rkl vettä

Hienonna sipuli ja purjo. Kuutioi omenat. Lisää öljyttyyn kasariin tai pannulle porsaanliha ja curryjauhe. Ruskista suikaleet kauniin värisiksi ja lisää joukkoon sipuli, purjo ja omenasuikaleet. Mausta pippurilla ja suolalla. Anna muhia hetki. Kaada joukkoon omenamehu, lihaliemi ja suurusta tarvittaessa. Anna muhia vielä noin 10-15 min. Tarjoile punaisen riisin kanssa.

Kanelilettuja ja karamellisoitua omenaa

  • 2 dl maitoa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 3 hapanta omenaa
  • 50 g voita
  • 0,5 dl fariinisokeri

Sekoita kulhossa maito, munat, jauhot, sokeri ja kaneli. Anna taikinan turvota hetken aikaa ja paista siitä sitten lettuja.

Kuori omenat ja kuutioi ne pieniksi kuutioiksi. Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon sokeri. Anna seoksen kiehahtaa ja lisää siihen omenakuutiot. Hauduta omenakuutioita pannulla miedolla lämmöllä niin, että seos muuttuu kauniin kullan ruskeaksi. Varo ettei sokeri pala. Tarjoile omput lettujen kanssa. Tarjoile lisänä vaniljakastiketta.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat