11.7. Keittoa leipäkuoressa ja täytetyt voileivät

Lohikeittoa leipäkuoressa

  • ½ kg lohifileetä
  • 1 kg uusia perunoita
  • 4 uutta sipulia
  • 25 g voita
  • 2 kalaliemikuutiota
  • nippu tilliä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 4 pientä pyöreää leipää

Poista kalasta ruodot sekä nahka ja kuutioi se. Mausta kalapalat kevyesti suolalla ja pippurilla ja jätä maustumaan kulhoon.

Kuori ja paloittele sipulit ja pestyt perunat. Kuullota sipulihaketta voissa hetki ja kumoa sekaan myös perunat. Lisää joukkoon kalaliemikuutiot ja vettä niin, että perunat juuri peittyvät. Anna perunoiden kypsyä ja kaada joukkoon kerman. Kiehauta. Lisää kalapalat kuumaan keittoon yksitellen ja sekoita joukkoon reilusti hakattua tilliä. Älä keitä enää, etteivät kalapalat hajoaisi.

Koverra leivät kupeiksi ja paahda niitä useasti käännellen kunnes ne alkavat kuivua. Leikkaa sisäosan palat pikku kuutioiksi ja kuivata myös ne grillissä. Voit tarjota leipäkrutongit keiton kanssa tai jauhaa niistä korppujauhoja. Tarjoa keitto lämpöisistä leipäkupeista.

Toastit ja clubsandwichit

  • 1 pkt paahtoleipää
  • 2 broilerinfileetä
  • 1 pkt pekonia
  • 2 tomaattia
  • 1 prk tonnikalaa hiutaleina
  • 1 pkt mozzarellajuustoa
  • 100 g juustoraastetta
  • salaattia
  • perunoita
  • öljyä

Tee erilaisia leipiä täyttämällä eri tuotteilla. Broilerinfileet ja pekoni pitää paistaa ennen leipien väliin laittamista, mutta yleensä kaiken annetaan kypsyä leipien sisällä.

Ero toastin ja clubsandwichin välillä on se, että toastiin asetetaan kaksi leipää vastakkain ja juustoa väliin. Kun juusto on sulanut, leipä valmis. Clubsandwich on korkeampi ja siinä on enemmän täytteitä. Se on syytä sulkea cocktailtikulla, jotta kerrokset pysyvät toisissaan kiinni.

Molemmat leivät leikataan tarjolle pantaessa kolmioiksi. Tarjoa leipien kansa revittyä salaattia ja miksei ainakin clubin kera myös öljyssä keitettyjä perunalohkoja.

Reseptit: Sami Garam

Lue myös:

    Uusimmat