11.7. Grillattua lohta, kurkku-perunasalaattia ja jogurttikastiketta

Grillattu sweet chili lohi

4 annosta

  • 700-800 g lohifileetä
  • 1 dl soijakastiketta
  • 0,5 dl sitruunamehua
  • 1 dl sweet-chili -kastiketta

Sekoita soija ja sitruunamehu. Valele lohifilee seoksella. Anna maustua hetki. Sivele sitten filee kauttaaltaan sweet chili -kastikkeella. Laita kala halsteriin ja aseta grilliin hyvälle hiillokselle nahkapuoli alas päin. Anna nahan paistua rapeaksi ja käännä halsteri toisin päin. Grillaa pintaan kaunis väri ja nosta pois grillistä. Poista kala halsterista ja tarjoile.

Jogurttikastike

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 tl sinappia
  • sipulin varsia
  • suolaa
  • ripaus sokeria
  • mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset ja anna tekeytyä. Tarjoile salaatin ja lohen seuralaisena.

Kurkku-perunasalaattia

  • 1 kg keitettyjä uusia perunoita
  • 1 kokonainen kurkku
  • sipulin varsia
  • 0,5-1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • ripaus sokeria
  • mustapippuria
  • suolaa

Puolita perunat. Halkaise kurkku, kaavi sisus pois lusikalla ja leikkaa noin puolen sentin paloiksi. Hienonna sipulin varret. Sekoita edelliset salaatiksi. Sekoita oliiviöljyyn etikka, sokeri, suola ja mustapippuri. Kaada kastike salaatin joukkoon, sekoita hyvin ja tarjoile lohen kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat