Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

11.3.2002 Ruokaisat salaatit

Julkaistu 11.03.2002 11:17

Ruokasalaattien valmistaminen lähtee itse salaatin maustamisesta. Yksinkertaisimmillaan ruokaisan salaatin pohjana on oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla maustettu revitty salaatti. Yhdistelemällä eri salaattilajikkeita, vihanneksia ja pääraaka-aineita voi rakentaa lukemattomia erilaisia salaattimuunnoksia. Kaupoista on nykyisin saatavilla kasvava valikoima uusia salaattilajikkeita.

Eri salaattilajikkeita:

Jääsalaatti, jäävuorisalaatti, roomansalaatti, lollo rosso, frisee salaatti, rucola, punasikuri, endiivi

Vaihtelua versoilla ja iduilla:




Herneenversot, auringonkukanversot, mung-pavun idut, sinimailasen idut, vehnänoras

Ruokasalaatin perusohje

erilaisia salaatteja
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
(balsamiviinietikkaa, valkoviinietikkaa, sitruunamehua)

Pese ja revi salaatit kulhoon. Lorauta päälle tilkka oliiviöljyä, ripottele suolaa ja rouhi mustapippuria. Mausta halutessasi vielä etikalla tai sitruunamehulla. Sekoita ilmavasti juuri ennen tarjoilua. Laita salaatti vadille tai annoslautasille. Kokoa päälle muut raaka-aineet.

Suomisalaatti

- hillotut sipulit
- viikonlopusta jääneet paistetut marinoidut silakkapihvit tai savukalaa tai kylmäsavukalaa + maustettu "kermaviilinökö" mehukkuudeksi


Italiasalaatti

- tuore basilika
- artisokansydämmet
- aurinkokuivatut tomaatit
- parmesaanilastut

Aasiasalaatti

- paahdettuja seesaminsiemeniä
- avokadoa
- kurkkua
- soijaa
- katkarapuja
- kevätsipulia

Caesar-salaatti


4 annosta

2-3 ruukku roomansalaattia
öljyä paistamiseen
4 vaaleaa paahtoleipää
4 (hunajamarinoitua) broilerifileetä
suolaa, mustapippuria
parmesaania lastuina tai raasteena

Kastike:

1 kananmuna
2 tl sinappia
n. 2 dl öljyä
3-4 anjovisfileetä
(1 murskattu valkosipulin kynsi)
valkopippuria
2 rkl valkoviinietikkaa
(ohennetaan tarvittaessa omenamehulla tai kermalla)

Aloita valmistamalla kastike. Kaikkien kastikkeen raaka-aineiden tulee olla huoneenlämpöisiä. Riko kananmuna korkeaan ja kapeaan sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sinappi. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle ja kaada öljy päälle. Käynnistä sekoitin ja nosta sitä hitaasti ylöspäin, jolloin emulsio alkaa muodostua. Lisää emulgoituneeseen majoneesiin anjovisfileet, valkopippuri, murskattu valkosipuli ja tilkka viinietikkaa. Tarkista maku ja ohenna tarvittaessa esimerkiksi omenamehulla tai kermalla.

Pese ja revi salaatti kulhoon. Leikkaa paahtoleivät tikuiksi tai kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paahda leipäpalat kauttaaltaan kullan ruskeiksi. Nosta syrjään ja laita broilerin fileet pannulle muutamassa erässä, jotta pannu ei jäähdy. Ruskista ja anna kypsyä miedolla lämmöllä. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.

Sekoita alle puolet kastikkeesta kauttaaltaan salaatin joukkoon. Nosta annoslautasille tai laakealle tarjoiluvadille. Laita leipäkuutiot, parmesaanilastut tai -raaste ja viipaleiksi leikattu broilerinfilee päälle.

- Toim. Sonja Blåberg ja Kaisa Torkkeli
> Katso tästä Ihanan aamun ruokaosuus, osa 1

> Katso tästä Ihanan aamun ruokaosuus, osa 2

Lisää aiheesta:

Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettäReijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistäYmmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita"Sehän lähti ihan lapasesta" – Sanna testasi, kuinka vaikea on saada auto hallintaan liukkaalla kelillä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • 06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä

  • Eilen19:12
    Testit

    Ymmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!

  • Eilen18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita