106-vuotias isoisoäiti voitti taistelun koronavirusta vastaan Britanniassa: "En malta odottaa perheeni näkemistä"

Iso-Britanniassa 106-vuotias nainen todisti, että koronaviruksesta on mahdollista selvitä korkeallakin iällä.

Koronavirukseen maaliskuussa sairastunut Connie Titchen käveli tänään terveenä ulos Birminghamin sairaalan ovista aplodien saattelemana. 

– Tunnen olevani hyvin onnekas voittaessani tämän taistelun virusta vastaan. En malta odottaa perheeni näkemistä, Titchen sanoi.

Titchen joutui sairaalaan maaliskuun puolivälissä keuhkokuume-epäilyn vuoksi, ja pian hänellä todettiin koronavirus. Tämä isoisoäiti kuitenkin selätti koronaviruksen aiheuttaman covid-19-taudin vain kolmessa viikossa. Nyt hän haluaa viettää aikaa lähimmäistensä kanssa.

Vuonna 1913 syntynyt Titchen on ehtinyt elämässään nähdä kaksi maailmansotaa ja kasvattanut useita lapsia ja lapsenlapsia. Perheen mukaan hän on tottunut itsenäiseen elämään, joka jatkuu sairaalasta ulospääsyn jälkeen. 

– Hän on aina kokannut itselleen, vaikkakin tykkääkin McDonald’sin herkuista aina silloin tällöin. En ole vielä kertonut hänelle, että ne on nyt suljettu, lapsenlapsi Alex Jones, 40, kertoi medialle.

Vaikuttavan 106-vuoden iän saavuttaneen Titchenin uskotaan olevan vanhin koronaviruksesta selvinnyt potilas Britanniassa. Maailmanlaajuisesta ennätyksestä hän jää vain vähän jälkeen, sillä Alankomaissa on raportoitu 107-vuotiaan naisen parantuneen koronasta viime viikolla. 

Lue myös:

    Uusimmat