10 asiaa, joita et tiennyt Sarah Jessica Parkerista

Sarah Jessica Parker on Sinkkuelämää -sarjan ja sen pohjalta tehtyjen elokuvien suosituin hahmo ja maailmanlaajuinen muoti-ikoni. Mitä muuta tiedämme tästä näyttelijästä?

Sinkkuelämää 2 -elokuva ei ehkä miellyttänyt kaikkia kriitikkoja – tai luultavasti ketään heistä, mutta se ei estänyt tosifaneja vaeltamasta sankoin joukoin leffakatsomoon. Yksi suurimmista tv-sarjan ja elokuvan suosion syistä on yksi sen neljästä päähahmosta, Sarah Jessica Parker. Miten paljon todella tiedämme SJP:sta? Lue Digitalspy.co.uk:n listaamat kymmenen faktaa tästä kaunottaresta.

1. Sarah Jessica Parker syntyi Nelsonvillessa, Ohiossa, 25. maaliskuuta 1965. Hänen äitinsä Barbara työskenteli päiväkodissa ja hänen isänsä Stephen oli toimittaja. Hänellä on seitsemän sisarusta.

2. Laulua ja balettia harjoiteltuaan SJP:n ensiesiintyminen lavalla oli uusi Broadway-versio näytelmästä The Innocents. Pian sen jälkeen hänen perheensä muutti Cincinnatiin ja sieltä New Yorkiin parempien työtarjousten äärelle. Hänen vanhempien vaivannäkö oli selvästi vaivansa väärti!

3. Carrien rooli Sinkkuelämää-sarjassa on tuonut Sarahille paljon etuja, mutta hän myöntää turhautuvansa, kun ihmiset tulevat kysymään häneltä ihmissuhdeneuvoja.

– Minusta tuntuu, että ihmiset pettyvät minuun, koska minulla ei ole antaa heille vastauksia. Minun on muistutettava heitä, ettei minulla ole seksiin tai parisuhdeneuvontaan liittyvää tutkintoa, SJP kertoo.

4. Sarah on nähty monissa upeissa elokuvissa, mutta hän on myös kieltäytynyt (tai riippuu siitä, ketä uskot) muutamasta klassikoksi muodostuneesta elokuvasta, kuten Pretty Womanista. Häntä kaavailtiin myös Carrien rooliin Neljät häät ja yhdet hautajaiset -elokuvaan, mikä meni lopulta Andie MacDowellille.

5. SJP ei ole perheensä ainoa lapsitähti. Hän on esiintynyt The Sound Of Musicissa neljän sisaruksensa kanssa St. Louisissa.

6. Sukututkimus-aiheisen Who Do You Think You Are -ohjelman kuvauksissa Sarahille selvisi, että hänen kymmenes iso-isoäitinsä Esther Ellwellia syytettiin noituudesta Salemin noitaoikeudenkäynneissä. Hän helpottui kuultuaan, että Esther lopulta pelastautui, kun oikeusistuin hajosi muutamaa päivää ennen käsittelypäivää.

7. Sarah on asettunut onnellisesti aloilleen viettämään perhe-elämää toisen Hollywood-tähden, Matthew Broderickin kanssa. Mutta tiesitkö, että nuoruudessaan hänellä oli myös romanssi Robert Downey Jr:n ja John Kennedy Jr:n kanssa?

8. Sinkkuelämää-roolissaan Sarahista on saattanut tulla monen naisen idoli, mutta hänenkään elämänsä ei ole aina täydellistä. Maxim-lehti antoi tähdelle epäimartelevan "Epäseksikkäimmän naisen" tittelin vuonna 2007.

9. Yksi Sarahin tähtihetkistä televisiossa oli, kun hän esiintyi Sesame Street -sarjan jatkotuotteessa Shalon Sesamessa. Ohjelma tehtiin 1980-luvulla ja sen tarkoitus oli kertoa lapsille Israelista ja juutalaisuudesta heidän lempi-televisiohahmojensa kautta.

10. Saatuaan vuosien ajan mainintoja Sinkkuelämää-sarjassa, Manolo Blahnik päätti tehdä vastapalveluksen ja suunnitella kengät, jotka kantoivat päätähden nimeä, SJP.

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: Digitalspy.co.uk

Kuvat: Getty Images, Splash News

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja