10.1. Pekoni-jauhelihakastiketta ja spagettia

Pekoni-jauhelihakastike

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 pkt pekonia
  • 1 sipulia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 2 dl kermaa tai vettä
  • 1 suolakurkku
  • 1-2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oreganoa

Hienonna sipulit sekä pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista ne pannulla kullanruskeiksi. Lisää jauheliha, anna ruskistua ja lisää tomaattipyree. Lisää myös mausteet ja suolakurkku kuutioituna. Hauduta hetki ja ripottele joukkoon vehnäjauhot, sekoita hyvin ja kaada pannulle kerma tai vesi. Kiehauta, tarkista maku ja tarjoile keitetyn pastan kera.

Resepti: Alex Nurmi/Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat