Petri Kontiola jakoi vihjailevaa puhetta uransa jatkosta – sitten tärähti hilpeä heitto Juhamatti Aaltosesta

Petri Kontiola myöntää: ura vetelee viimeisiä 2:18
Petri Kontiola myöntää: ura vetelee viimeisiä

Tapparan kokenut hyökkääjä Petri Kontiola jakoi vihjailevaa puhetta uransa jatkosta MTV Katsomon lähetyksessä, kun mestarivalmentaja Kari Jalonen heitti hänelle kapulan käteen. Kontiola kohtaa kevään finaalisarjassa hyvän ystävänsä Juhamatti Aaltosen, jota hän kuvailee sangen hilpeällä tavalla.

Kontiola puhui avausfinaalin alla siitä, miten hän aikoo nauttia nykyhetkestä, tiedostaen sen, ettei matkaa ole enää hirveästi jäljellä.

Video tästä näkyy jutun yläreunasta.

Aihe nousi esille, kun mestarivalmentaja Kari Jalonen heitti Kontiolalle tyhjentävän toteamuksen siitä, miten hän on nyt ”syvässä päässä”.

– Se on ihan fakta, ettei tässä ole enää paljoa jäljellä, Kontiola sanoo uransa jatkosta MTV Urheilulle.

– Sain mahdollisuuden, missä pääsin tällaisen hyvän joukkueen matkaan. Olen ollut todella nöyrä ja olen yrittänyt tehdä hommia niin hyvin kuin pystyn. Olen keskittynyt ja nauttinut matkasta. Nyt on enää loppusivallus jäljellä, eikä tässä tarvitse sen enempää jännittää. Yritän vain elää hetkessä. En jaksa miettiä sen pidemmälle. Kivoja aikoja – kohta tämä loppuu, Kontiola jatkoi aiheeseen liittyen.

Kontiola liittyi syksyllä Tapparan matkaan, vaikka hän ehti jo viime kaudella puhua lopettamisesta. Kontiola aloitti syksyn MTV Urheilun liigakommentaattorina.

Niin erikoiselta kuin se kuulostaa, Kontiola pelaa 39-vuotiaana vasta ensimmäisiä aikuisten tason SM-finaaleitaan.

Jännittikö tuo yhtään?

– Eipä oikeastaan. Hyvällä fiiliksellä. Tässä on tullut oltua aika isoissa peleissä ja ikä on tuonut rutiinia. Toki, jos ei jännitä, niin sitten on väärässä paikassa. Semmoinen pieni kutina tietää hyvää, Kontiola hymyilee.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Porsche ilman jarruja

Kontiola lähestyi finaaleita sangen päättäväisellä tavoitteella.

– Kaikki mitä tässä vanhemmassa Mercedes-Benzissä on jäljellä, jää tuonne. Sitten lähdetään hyvillä mielillä pois, Kontiola virnisti.

Kontiolan mukaan hän on ”miljoonaa kaksisataa ajettu vanha malli”, joka kyllä ”heräilee joka päivä”.

Kontiola kohtaa finaaleissa hyvän ystävänsä Juhamatti Aaltosen, joka liittyi alkukeväästä Pelicansin matkaan. Kontiola ja Aaltonen juttelivat keskenään finaaleiden alla. Nyt kaveruus pistetään hetkeksi tauolle.

Mutta vain hetkeksi.

– Meillä on pitkä historia tuossa taustalla. Olemme jo juniorivuosina pelanneet toisiamme vastaan. Sitten jossain vaiheessa pääsimme samalle puolelle ja tulimme hyvin juttuun. Sen myötä meistä tuli hyviä kavereita. Nyt olemme vastakkain. Luulen, että tämä kaverisuhde, joka on joskus alkanut, säilyy näiden pelien ajan, Kontiola sanoo Aaltosesta.

Jos Kontiola on vanhemman luokan Mercedes-Benz, Aaltosesta irtoaa vieläkin hilpeämpi autoletkautus.

– Eikös se ole Porsche ilman jarruja, Kontiola hekottaa, viitaten siihen, miten Aaltosella oli 2010-luvun puolessa välissä luksusmallin Porsche, jonka hän ajoi lunastuskuntoon.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Tuttuja temppuja

Tappara avasi finaalisarjan mestarimaisella esityksellä. Se tuli terävästi ovista sisään ja pisti heti avauserässä Pelicansin istumaan. Tämä jäi ratkaisuksi, kun Tappara oli parempi loppuluvuin 3–1.

– Aika rauhallinen meininki oli koko pelin ajan. Startti auttoi paljon, mutta kyllä tuossa jäi vielä parantamisen varaa. Siinä mielessä olemme hyvissä asemissa ja tästä on hyvä jatkaa, Kontiola mietti.

Kontiola teki hyvin ”konnamaisen” tempun ottelun kolmannessa erässä. Tapparan puolustaja Olli Juolevi löysi hänet aivan Pelicansin maalin tuntumasta, hyvältä tekopaikalta. Kontiola vanhana pelintekijänä teki juuri sitä, mitä häneltä saattoi odottaa.

Hän ei suinkaan laukonut, vaan syötti. Koska miksi ei.

Ja pian heilahti.

Kävikö millisekunninkaan aikana mielessä, että tästä voisi pamauttaa?

– Noh, ei kyllä. Sekin (Juolevi) kyseli, että mitä sää oikein meinaat, Kontiola naureskeli.

– Olin väärin päin! Onneksi ”Savi” (Veli-Matti Savinainen) oli hereillä ja laittoi sisään, Kontiola kiitteli.

Finaalisarja jatkuu maanantaina Lahdessa.

Lue myös:

    Uusimmat