Valtteri Bottaksen moottori pamahti – Strollilta käsittämätön aivopieru: MTV seurasi Kiinan F1-kilpailua

Kiinan gp tarjosi suomalaisittain jälleen pettymyksen, kun Valtteri Bottas keskeytti kisan jo varhaisessa vaiheessa.

Bottas lähti matkaan kauden parhaan aika-ajon jälkeen sijalta kymmenen. Suomalainen tipahti lähdössä yhden sijan, mutta onnistui nousemaan takaisin pisteensyrjään kiinni ohituksella Nico Hülkenbergistä. Varikkopysähdyksen aikana Bottas kuitenkin menetti asemiaan. Lopulta suomalaisen kisa päättyi kierroksella 21, kun hänen Sauberinsa moottori hajosi.

Kisan voittoon ajoi Max Verstappen aivan ylivoimaiseen tyyliin. Hollantilaisella ei ollut missään vaiheessa vaikeuksia, eikä kukaan uhannut hänen kauden neljättä voittoaan kisan edetessä.

Kisan surkeimmasta suorituksesta vastasi Aston Martinin Lance Stroll, joka täräytti Daniel Ricciardon perään uusintalähdössä sen jälkeen kun turva-auto oli tullut radalla Bottaksen keskeytyksen seurauksena. Stroll tuhosi Ricciardon kisan, ja australialainen joutui keskeyttämään. Itse kanadalainen ajeli maaliin sijalla 15.

Lewis Hamilton joutui epäonnistuneen aika-ajon jälkeen lähtemään kisaan sijalta 18, ja häneltä odotettiin kovaa nousua kohti kärkeä. Britti ei missään vaiheessa saanut piiskattua autoaan erityisen kovaan vauhtiin, mutta onnistui nousemaan pisteille ja sijalle yhdeksän.

Seuranta:

Klo 11.58 Seuranta päättyy tähän. Kiitos seurasta.

Klo 11.48 Kiinan gp:n lopputulokset:

1.Verstappen
2. Norris
3. Perez
4. Leclerc
5. Sainz
6. Russell
7. Alonso
8. Piastri
9. Hamilton 
10. Hülkenberg
11. Ocon
12. Albon
13. Gasly
14. Zhou
15. Stroll
16. Magnussen
17. Sargeant

Valtteri Bottas keskeytti.

Kierros 56/56 Max Verstappen ajaa vastustamattomasti kisan voittoon. Lando Norris tulee ruutulipulle toisena, ja Sergio Perez on kisan kolmas. Verstappen nappaa jo kauden neljännen voittonsa tällä kaudella.

Kierros 56 Viimeistä kierrosta viedään. Tilanne edelleen kärjen osalta muuttumaton.

Kierros 53 Kärjessä ei ole tapahtunut eroja. Gasly ohittaa Magnussenin ja nousee sijalle 13. Tilanne kolme kierrosta ennen maalia: 1)Verstappen 2)Norris 3)Perez 4)Leclerc 5)Sainz 6)Russell 7)Alonso 8)Piastri 9)Hamilton 10)Hülkenberg

Kierros 49 Alonsolla todella hurjan näköinen tilanne. Hän meinaa ajaa ulos samassa paikassa kuin Carlos Sainz aika-ajossa. Espanjalainen pitää auton juuri ja juuri radalla. Alonso ei hetkahda lipsahduksesta, ja kotvan kuluttua ajaa jo Hamiltonista ohi. Pian hän ohittaa jo Piastrin. Alonso nyt jo sijalla seitsemän.

Espanjalaisella noin 11 sekunnin ero kuudentena ajavaan Russelliin.

Kierros 48 Hülkenberg jää Alonson jalkoihin. Aston Martin -kuljettaja nousee jo sijalle yhdeksän ja seuraavaksi tähätimessä on Lewis Hamilton.

Kierros 47 Alonso raivoaa kohti kärkeä pysähdyksensä jälkeen. Espanjalainen on jo noussut sijalle kymmenen ja ajaa todella kovaa. Nopein kierrosaika merkitään hänen nimiinsä.

Kierros 45/56 Tilanne: 1) Verstappen 2) Norris 3) Perez 4) Leclerc 5) Sainz 6) Russell 7) Piastri 8) Hamilton 9) Hülkenberg 10) Ocon

Kierros 44 Alonso tulee varikolle ja Sainz nousee hänen ohitseen viidenneksi. Alonso tippuu pysähdyksen myötä sijalle 12. 

Kierros 43 Perez ottaa toisena ajavaa Norrisia kiinni. Ero enää vajaat neljä sekuntia.

Kierros 41 Nyt Hamilton hyökkää Hülkenbergin ohi ja nousee sijalle yhdeksän. Viisitoista kierrosta kisaa jäljellä.

Kierros 40 Hamilton painostaa yhdeksäntenä Hülkenbergiä. Myös toinen Mercedes, eli Russell, ajaa edellä ajavan auton, eli Sainzin takapuskurissa kiinni. 

Kierros 39 Sergio Perez pääsee vihdoin Leclercin ohi ja nousee kolmanneksi. Eroa yli viisi sekuntia edellä ajavaan Norrisiin.

Kierros 37 Perez ahdistelee Leclerciä kolmossijakamppailussa, mutta ei pääse ohi. Tämä sataa toisena ajavan Norrisin laariin, joka pääsee koko ajan karkuun kaksikolta.

Kierros 35 Ricciardo keskeyttää. 17 autoa mukana kisassa. Tilanne 1) Verstappen 2) Norris 3) Leclerc 4) Perez 5) Alonso 

Kierros 34 Myös Kevin Magnussen saa 10 sekunnin rangaistuksen. 

Kierros 33 Ricciardo valittaa tiimiradioon, että autossa ei ole potkua mutkista ulos tultaessa. Hän on tippunut jo koko jonon hännille, ja hän suuntaa varikolle.

Lance Stroll saa kymmenen sekunnin rangaistuksen törmäilystään.

Kierros 33 Hülkenberg nousee Ricciardon ohi yhdeksänneksi. Australialainen tippuu nyt tulosliuskalla jo Hamiltoninkin taakse. Myös Ocon kuittaa Ricciardon.

Kierros 32 Turva-auto tulee sisään. Tällä kertaa liikkeelle päästään ilman kolareita. 

Kierros 31 Hamilton on noussut kaiken härdellin keskellä sijalle 11. Myös Ricciardo on hyötynyt keskeyttämisistä, sillä hänen sijoituksensa on nyt yhdeksäs. Tämä edellyttää tietenkin, että hänen autoonsa ei tullut vaurioita Strollin töötättyä hänen autonsa perään.

Kierros 27 Hidastus kertoo, että Stroll täräyttää uusintalähdössä täysillä Ricciardon perään.

Turva-auto radalle.

Toinen hidastus näyttää, että Magnussen ja Tsunoda osuvat yhteen hieman myöhemmin. Tsunoda keskeyttää

Kierros 27 Lance Strollin kisa menee pilalle uusintalähdössä. Kanadalaisen auto ottaa osumaa ja joutuu varikolle. Hän tippuu koko kisan viimeiseksi. 

Yuki Tsunodan rengas hajoaa ja hän aja nurmikolle.

Myös Haasin Magnussenin takarengas hajalla.

Kierros 27 Turva-auto tulee sisään, ja autot ampaisevat täyteen vauhtiin. 

Kierros 25 Kilpailun tilanne tällä hetkellä. 1)Verstappen 2) Norris 3) Leclerc 4) Perez 5) Piastri 6) Sainz 7) Alonso 8) Russell 9) Ricciardo 10) Stroll

Kierros 23 Verstappen menee varikolle ja alle isketään tuoreet renkaat. Myös Perez varikolle, joten Norris nousee toiseksi.

Turva-auto tulee radalle.

Kierros 22 Leclerc palaa varikolta tullessaan sijalle viisi. Myös Norris menee varikolle. Hän tipahtaa Perezin taakse, mutta pääsee radalle palatessaan sijalle kolme.

Samalla ratavirkailijat yrittävät siirtää Bottaksen Sauberia pois radalta.

Kierros 22 Virtuaalinen turva-auto päälle. Omituisen kauan kesti tässä päätöksessä. Leclerc ehtii tässä välissä puikahtaa varikolle ja voittaa aikaa.

Kierros 21Valtteri Bottas ajaa radan sivuun ja keskeyttää. Moottorivika, hän raportoi tiimiradioon.

Kierros 20 Ferrarin Leclerc harkitsee tiimiradiossa yhden pysähdyksen taktiikkaa. Samaan aikaan Verstappen ohittaa kärjessä Norrisin. McLaren-kuljettaja ei ole vielä käynyt varikolla, joten Verstappen on tänäänkin aivan ylivoimainen.

Kierros 18 Sainz käy varikolla ja tulee radalle juuri Bottaksen eteen. Hülkenberg nousee Ferrari-kuskin ohi. Myös Magnussen käy varikolla ja näin suomalainen on sijalla 11.

Kierros 16 Ricciardo käy vielä varikolla ja Bottaksen sijoitus on nyt 12. Edessä on kaksi Haas-autoa, joista pitäisi päästä ohi, jotta suoamalainen pääsisi MM-pisteille. Magnussen ei tosin ole käynyt varikolla. 

Kierros 15 Alpinella pahannäköinen tilanne renkaanvaihdossa, kun Pierre Gasly lähtee liikkeelle, vaikka yksi renkaista ei ole vielä paikallaan. Yksi mekaanikoista näyttää loukkaantuvan, mutta ei ilmeisesti kovin pahasti. Gasly pääsee jatkamaan matkaa.

Kierros 14 Hamilton on noussut sijalle 15, mutta kyyti ei vaikuta lupaavalta. Bottas on tällä hetkellä sijalla 13, kun suurin osa autoista on käynyt varikolla kertaalleen.

Kierros 11 Leclerc nostaa sijoitustaan jälleen pykälällä, kun hän sujahtaa Piastrin ohi. Monacolainen on noussut sijalle neljä, kun Alonso käy varikolla.

Kierros 10 Bottas ja moni muu tulee varikolle. Taas kehno suoritus Sauberilta, sillä Hülkenberg pääsee pysähdyksen aikana suomalaisen ohi. Bottas nyt sijalla 15. Alla kovat renkaat.

Kierros 9 Charles Leclerc ohittaa George Russellin ja nousee sijalle kuusi. Zhou kay verikolla vaihtamassa renkaat ja tippuu kisan viimeiseksi. 

Kierros 8Lando Norris nousee Fernando Alonson ohi kolmanneksi. Bottas nousee samalla sijalle kymmenen ohi Hülkenbergin!

Klo 10.14 Bottas pääsee Hülkenbergin lähelle, mutta ei vielä pääse ohi. Suomalaisella on nyt hyvä hyökkäys päällä.

Klo 10.11 Sergio Perez pääsee vihdoin Alonson ohi ja nousee toiseksi. Red Bullilla on nyt kaksoisjohto.

Klo 10.10 Lance Stroll on nousuut pehmeillä renkaillaan yhdeksänneksi. Bottas edelleen sijalla 11. Edessä ajaa nyt Nico Hülkenberg. Eroa saksalaiseen on Bottaksella alle sekunti.

Klo 10.08 Hamilton lähti matkaan pehmeillä renkailla, mutta ei pysty pitämään vauhtia. Britti raportoi tiimiradioon, että rengas ei toimi halutulla tavalla.

Klo 10.06 Hamilton tipahtaa lähdössä yhden sijan alaspäin ja on nyt vasta 19:ntenä.

Klo 10.02 Kiinan osakilpailu on käynnissä! Verstappen ampaisee kärkeen. Fernando Alonso nousee toiseksi. Bottas tipahtaa yhden sijan 11:nneksi.

Klo 10.00 Autot lähtevät lämmittelykierrokselle.

Klo 9.59 Max Verstappen ilmoittaa tiimiradioon vain pari minuuttia ennen lähtöä, että radalla on havaittavissa hentoa ripottelua. Kaikissa autoissa on alla kuivan kelin renkaat.

Klo 9.58 Tänään ajetaan 56 kierrosta. Tässä vielä kärkikymmenikön lähtöjärjestys:

1. Max Verstappen, Red Bull
2. Sergio Perez, Red Bull
3. Fernando Alonso, Aston Martin
4. Lando Norris, McLaren
5. Oscar Piastri, McLaren
6. Charles Leclerc, Ferrari
7. Carlos Sainz, Ferrari
8. George Russell, Mercedes
9. Nico Hülkenberg, Haas
10.Valtteri Bottas, Sauber

Klo 9.55 Lewis Hamilton lähtee kilpailuun vasta lähtöruudusta 18. Mercedes-kuljettaja oli eilisessä sprinttikisassa peräti toinen, joten häneltä on odotettavissa nousua kohti kärkeä pakan perältä. Hamilton kertoi sprintin jälkeen, että autoon tehtiin aika-ajoa varten isoja muutoksia, mikä osaltaan selittää kehnon tuloksen. Nähtäväksi jää, riittääkö Mersun vauhti tänään.

Klo 9.50 Williamsin Logan Sargeant lähtee kilpailuun varikkosuoralta. Muutos ei ole kovin suuri, sillä Sargeant oli aika-ajoissa viimeinen. 

Klo 9.45 Tervetuloa seuraamaan Kiinan F1-osakilpailua. Lähtö tapahtuu kello 10.

Lue myös:

    Uusimmat