Kestävyysjuoksijalle viiden vuoden kilpailukielto dopingista – asiantuntijalta suorat sanat selityksestä: "Olisi yksi kaikkien aikojen skandaaleista"

Saksalainen kestävyysjuoksija Sara Benfares sai dopingkärystään viiden vuoden kilpailukiellon. Dopingasiantuntija Fritz Sörgel latasi Sport1:lle suorat sanat selityksestä, että taustalla olisi juoksijan syöpädiagnoosi.

Benfares antoi tammikuun lopussa positiivisen näytteen eposta sekä testosteronista. Myös hänen siskoltaan Sofia Benfaresilta saatiin positiivinen näyte samoista aineista. Benfaresin isä Samir Benfares väitti, että Sara-tyttären tapauksessa olisi kyse ollut hänen viime elokuussa saadusta syöpädiagnoosista ja epolla olisi yritetty parantaa huonoja veriarvoja.

Isän mukaan heillä ei ollut aikaa hakea poikkeuslupaa aineille. Saksan yleisurheiluliitto ei kuitenkaan tuntenut väitettyä diagnoosia ja selitys on kyseenalaistettu.

– Dopingrikkomus tuo kovan rangaistuksen, mutta jos osoittautuu, että hän on valehdellut syövästä, olisi se yksi kaikkien aikojen dopingskandaaleista. Sellainen valhe olisi minulle pahempi asia kuin itse doping, Sörgel sanoi tapauksen tultua ilmi.

Saksan antidopingtoimikunta Nada sulki molemmat siskot ulos kilpailuista ja nyt Sara Benfares sai viiden vuoden kilpailukiellon. Tuomion perusteena on se, että voi olettaa dopingaineen käytön olleen jatkuvaa tietyn aikaa. Benfaresilla on mahdollisuus valittaa tuomiostaan. 

Benfares sijoittui viime kesänä MM-kisoissa 5000 metrillä 12:nneksi. 

Lue myös:

    Uusimmat