Hurja maalijuhla – Colorado taipui playoff-avauksessa, Lehkonen venytti verkkoa

Artturi Lehkonen ohjaa kiekon nuottaan – pudotuspelien maalitili heti auki 1:04
Artturi Lehkonen ohjaa kiekon nuottaan – pudotuspelien maalitili heti auki (Video: NHL.com)

Jääkiekon NHL:ssä Winnipeg Jets päihitti ensimmäisessä pudotuspelissään Colorado Avalanchen luvuin 7–6.

Jo ottelun ensimmäinen erä oli hurja maalijuhla. 20 minuutin jälkeen tulostaulun lukemat näyttivät 3–3.

Keskimmäisessä erässä Jets siirtyi 4–3-johtoon. Päätöserässä kotijoukkue karkasi jo kolmen maalin karkumatkalle. Tästä ei Colorado enää toipunut, mutta maalin päähän se vielä kiipesi.

Coloradon paidassa pelaavalle Artturi Lehkoselle kertyi useita laukauksia ja myös yksi täysosuma, kun hän viimeisteli ylivoimamaalin kolmannessa erässä.

Katso Lehkosen maali pääkuvan videolta!

Coloradon Mikko Rantanen nappasi ottelusta itselleen kaksi syöttöpistettä. Lisäksi joukkuetoverit Lehkonen ja Joel Kiviranta kirjauttivat kumpikin yhden syöttöpisteen.

Joukkueet kohtaavat pudotuspelikierroksellaan seuraavan kerran varhain keskiviikkona Suomen aikaa. Jatkopaikka irtoaa neljällä voitolla.

Rangers aloitti pudotuspelit voitolla

New York Rangersin ja Washington Capitalsin välinen pudotuspeliavaus puolestaan päättyi newyorkilaisten voittoon.

Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen kotijoukkue luisteli itsensä 3–1-johtoon toisen erän loppuun mennessä. Päätöserässä Rangersin yhdysvaltalaishyökkääjä Chris Kreider viimeisteli voittolukemiksi 4–1.

Rangersin riveissä pelaava Kaapo Kakko jäi ottelussa tehopisteittä.