Voileipäkakku lasissa – Maritan helppo resepti savulohesta
Julkaistu
Voileipäkakku lasissa on helppo tapa toteuttaa näyttävä ja herkullinen suolainen tarjottava juhliin. Kokeile kalaisaa versiota, jossa maistuvat savulohi ja herneet. Tämä lohi-voileipäkakku on taatusti hitti! Ruokatoimittaja Marita Joutjärven resepti julkaistiin alun perin Apu-lehden Naiselo-blogissa.
Lohi-voileipäkakku lasissa
- 400—500 g vaaleaa täysjyväleipää
- noin 100 g pakasteherneitä
Lohimousse
- noin 500 g lämminsavulohta (perattuna)
- 1 prk (2 dl) kuohukermaa
- 1 rs (200 g) yrtti- tai pesto-sitruunatuorejuustoa
- 1 rs (250 g) mascarponea
- ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 1 dl basilikaa silputtuna
- 1 tl sitruunapippuria
Koristeeksi
- herneitä
- basilikaa
- sitruunaviipaleita
Valmistusohje
Valmistusaika: 20 min
Annoksia: n. 16 annosta
- ROUHI leipäviipaleet kuorineen muruiksi monitoimikoneessa.
- HIENONNA ruodoton kala. Vaahdota kerma.
- MITTAA kulhoon tuorejuustot, sitruunan kuori ja mehu, basilikasilppu ja sitruunapippuri. Sekoita sähkövatkaimella seos tasaiseksi. Nostele mukaan kalasilppu ja kermavaahto. Tarkista maku.
- KOKOA ainekset kerroksittain kauniisiin laseihin. Levitä pohjalle ensin leipämuruja, sitten moussea ja jäisiä herneitä. Tee toinen kerros ja jätä päällimmäiseksi moussekerros.
- KORISTELE annokset ennen tarjoilua muutamalla herneellä, basilikalla ja sitruunaviipaleella.
Maritan vinkit:
- Tee maljat jo edellisenä päivänä jääkaappiin vetäytymään kelmun peittoon. Koristele vasta ennen tarjoilua.
- Korvaa savulohi vaikka savusiialla.
- Lisäsomisteeksi sopivat myös keitetyt viiriäisenmunat
Resepti: Marita Joutjärvi, Naiselo-blogi
Kuva: Marita Joutjärvi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät