Salsaava kasvispiirakka
Mausteiden määrän voit säätää ruokailijoiden mieltymyksen mukaan, nuorekkaiden illanistujaisissa tuliset maut saavat kiitosta! Voit valmistaa piirakan ennen juhlia, kypsennä viittä vaille kypsäksi ja lämmitä juuri ennen tarjoilua uunissa tai mikrossa kunnolla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Pohja
- 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Tai itse tehty pohjataikina
- 4 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja tai Hiivaleipäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 125 g margariinia tai voita
- 1 omega-3-muna
- 1 dl kevytkermaa, soijakermaa tms.
Kasvis-Salsatäyte
- 1 rkl margariinia tai öljyä
- 1 nippu sipuleita varsineen
- 2 porkkanaa suikaleina
- 1 fenkoli
- 1 pieni chilipaprika
- ½-1 dl salsakastiketta
- 1 tl pippuriseosta tai mustapippuria
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja valutettuna tai suikaloituna
- 200 g kevyt-tuorejuustoa (esim. aurinkokuivattu tomaatti)
- 2 omega-3-munaa
- 1 nippu retiisejä tai 1 punainen suippopaprika renkaina
Valmistusohje
Ota esiin n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka, ja levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
Jos teet taikinan itse: Sekoita leivinjauhe kulhossa jauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.
Valmista täyte paistamalla suikaloidut sipulit, porkkanat ja fenkoli öljyssä pannussa. Lisää hienonnettu chilipaprika, josta olet poistanut siemenet sekä salsakastiketta ja pippuria. Anna porkkanoiden kypsyä hetki, lisää lopuksi aurinkokuivatut tomaatit. Ota seos pois liedeltä ja sekoita hieman jäähtyneeseen seokseen tuorejuusto ja munat. Levitä täyte piirakkapohjalle, levitä pinnalle retiisit tai paprikat ohuina renkaina. Paista 225 -asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min.
VINKKI: Voit lisätä halutessasi täytteeseen n. 200 g kinkkusuikaleita, lohta, kanaa jne.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät