Omenapiirakka kanelilla
Mitä maukkaammat omenat sitä paremmalta tämä piirakka maistuu.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle-kahdeksalle
Raaka-aineet
- 4 dl vehnäjauhoja
- 200 g voita
- 2 rkl kylmää vettä
- 1 kananmuna penslaukseen
- kidesokeria
Täyte
- 6-8 omenaa
- ½ dl kidesokeria
- 2 rkl vettä
- 1 rkl jauhettua kanelia
Tarvitset myös
- piirakkavuoan, halkaisijaltaan 24 cm
Valmistusohje
1. Hienonna jauhot ja voi muruiseksi massaksi. Lisää vesi vähän kerrallaan ja työstä nopeasti notkeaksi, tasaiseksi taikinaksi. Voit myös sekoittaa taikinan monitoimikoneessa. Painele taikina litteäksi, peitä muovikelmulla ja anna levätä kylmässä n. 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori omenat ja kuutioi ne pieniksi paloiksi. Keitä vesi kattilassa, lisää omenakuutiot. Kuumenna jälleen kiehuvaksi, lisää sokeri ja kaneli, sekoita. Ota kattila liedeltä.
3. Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse toinen pohjaksi ja vuoraa vuoka sillä. Laita täyte vuokaan. Kaulitse toinen osa taikinaa kanneksi ja asettele täytteen päälle. Painele se tiiviisti reunoilta ja pistele kanteen muutamia reikiä. Penslaa kevyesti vatkatulla munalla ja ripottele päälle hieman sokeria. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia kunnes piirakka on kauniin värinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti