Uunisipulit ja -punajuuret
Tuore sipuli ja punajuuri maistuvat ihanilta uunissa paistettuina. Kuori ne vasta syödessä, niin kaikki arovat säilyvät.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 nippu tuoretta sipulia
- 1 nippu tuoreita punajuuria
Kastike
- 2 ½ dl ranskankermaa
- 1 rkl majoneesia
- suolaa ja valkopippuria
- 1 tl rakuunaa
- karkeaa suolaa vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa punajuurista ja sipuleista naatit ja laita ne pystyyn karkealle suolapedille uunivuokaan.
2. Paista uunin keskitasolla kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä, n. 45 minuuttia koosta riippuen.
3. Sekoita kastike ja tarjoile sipuleiden ja punajuurien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät