Uunisipulit ja -punajuuret

Tuore sipuli ja punajuuri maistuvat ihanilta uunissa paistettuina. Kuori ne vasta syödessä, niin kaikki arovat säilyvät.

Neljälle

  • 1 nippu tuoretta sipulia
  • 1 nippu tuoreita punajuuria

Kastike

  • 2 ½ dl ranskankermaa
  • 1 rkl majoneesia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 tl rakuunaa
  • karkeaa suolaa vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa punajuurista ja sipuleista naatit ja laita ne pystyyn karkealle suolapedille uunivuokaan.

2. Paista uunin keskitasolla kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä, n. 45 minuuttia koosta riippuen.

3. Sekoita kastike ja tarjoile sipuleiden ja punajuurien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.