Uunipunajuuret
Kun ensimmäiset punajuuret korjataan, ne ovat loistava lisuke esimerkiksi grilliruoalle. Tässä ne tarjoillaan uunissa paistettuina raikkaan limekreemin kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 pientä, vastakorjattua punajuurta
- karkeaa suolaa
Limekreemi
- 1 dl ranskankermaa
- 2 tl hienonnettua ruohosipulia
- ½ sitruunan mehu ja kuori
- 1 limen mehu ja kuori
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Harjaa punajuuret huolellisesti ja leikkaa niihin ristiviillot lähes pohjaan asti. Aseta punajuuret suolapedille uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa 30 minuuttia tai kunnes ne ovat täysin pehmenneet.
2. Pese lime ja sitruuna, purista mehu ja raasta kuori. Säästä hieman kuorta koristeluun. Sekoita ranskankerma, sitruskuoret ja -mehut. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Täytä punajuuret limekreemillä ja koristele sitruskuorisuikaleilla. Tarjoile loput kreemistä vierellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät