Tuoreita punajuuria keitettyinä mustaherukoiden kera
Salaatti keitetyistä punajuurista, sipulista ja omenoista on hyvin tavallinen Ranskassa. Tämä yhdistelmä on variaatio siitä. Tarjoile alkuruokana tai lisukkeena.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 600 g tuoreita punajuuria
- 1 dl mustaherukoita (pakastemarjat käyvät hyvin)
- muutama tippa sitruunamehua
- 1 rkl voita
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori punajuuret, mutta jätä hieman kärjestä jäljelle. Jos punajuuret ovat suuria, puolita ne.
2. Keitä punajuuret hiljalleen kannen alla kevyesti suolatussa vedessä mustaherukoiden kera kunnes punajuuret ovat juuri ja juuri pehmenneet, 20-30 minuuttia. Nosta punajuuret vedestä, siivilöi keittoliemi kulhoon.
3. Laita siivilöidyt viinimarjat pataan, lisää 1 dl keitinlientä ja voi. Kuumenna ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Lisää punajuuret pataan ja anna kiehua lyhyt hetki. Tarjoile lämpimiltä lautasilta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät