Tuoreita punajuuria ja paahdettuja pinjansiemeniä
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 6 punajuurta
- 50 g fetajuustoa
- 3 rkl pinjansiemeniä, paahdettuja
- salaattia
Kastike
- 1 tl hunajaa
- 5 rkl oliiviöljyä
- 1 ½ rkl balsamiviinietikkaa
- ruohosipulia
Koristeluun
- basilikaa
Valmistusohje
1. Harjaa punajuuret kunnolla. Jätä kuori, juuren pää ja pari senttiä naattia jäljelle. Laita punajuuret kiehuvaan veteen, jossa on suolaa n. 1 rkl per litra vettä. Keitä punajuuret juuri ja juuri pehmeiksi, 15-20 minuuttia koosta riippuen. Kokeile tikulla, ovatko punajuuret valmiita.
2. Kastike: Sekoita viinietikka ja ruohosipuli. Lisää öljy ja hunaja, sekoita.
3. Asettele salaattia ja punajuuria vadille. Paloittele juusto pieniksi kuutioiksi. Ripottele juusto ja pinjansiemenet punajuurille. Kaada kastike päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät