Kasvispyttipannu ja suolapedillä kypsennetyt punajuuret
Suolapedillä kypsennetyt punajuuret näyttävät hieman ryppyisiltä, mutta maistuvat todella hyvältä. Kannattaa siis kokeilla muitakin kuin tavallisia purkkipunajuuria.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 4 punajuurta
- karkeaa suolaa
- 4 perunaa
- 1 juuriselleri
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ purjo
- 1 punainen paprika
- ½ kesäkurpitsa
- suolaa ja mustapippuria
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese punajuuret huolellisesti. Kaada uuninkestävän vuoan pohjalle karkeaa suolaa ja nosta punajuuret suolan päälle. Kypsennä punajuuria uunissa noin 1 tunti tai kunnes ne ovat pehmeitä.
2. Kuori ja kuutioi perunat, juuriselleri ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Huuhtele ja suikaloi purjo. Huuhtele paprika, poista siemenet ja kuutioi. Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa.
3. Kuumenna paistinpannu ja kuullota sipuli, valkosipulinkynsi ja purjo. Lisää kuutioidut juurekset ja kypsennä, kunnes ne ovat sopivan pehmeitä. Lisää kesäkurpitsa ja paprika kypsennyksen loppuvaiheessa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät