Syyskeitto

Hienoksi kuutioidut juurekset ja suikaloitu lehtipihvi keittyvät itsekseen satumaiseksi keitoksi. Tarjoile vatkatun crème fraichen (ranskankerman) ja piparjuuren tai hienoiksi suikaloitujen, tuoreiden yrttien kera.

Neljälle

  • 4 perunaa
  • 20 g juuriselleriä
  • 50 g lanttua
  • 2 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 200 g lehtipihviä
  • 1 litra kasvislientä
  • suolaa, pippuria, voita
  • 4 rkl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 1 rkl hienoksi raastettua piparjuurta tai tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi perunat, juuriselleri, lanttu, porkkana ja palsternakka. Suikaloi lehtipihvi. Kuori ja leikkaa sipuli isoiksi kuutioiksi, kuori ja hienonna valkosipuli.

2. Paista sipulia ja valkosipulia voissa kunnon kokoisessa kattilassa. Lisää kuutioidut juurekset ja liha. Paista kaikkea muutama minuutti ilman että ainekset saavat väriä.

3. Kaada päälle liemi ja laita kansi päälle. Keitä 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarkista että lanttu on läpikypsä, tarvittaessa keitä vielä hetki.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.