Syyskeitto
Hienoksi kuutioidut juurekset ja suikaloitu lehtipihvi keittyvät itsekseen satumaiseksi keitoksi. Tarjoile vatkatun crème fraichen (ranskankerman) ja piparjuuren tai hienoiksi suikaloitujen, tuoreiden yrttien kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 perunaa
- 20 g juuriselleriä
- 50 g lanttua
- 2 porkkanaa
- 2 palsternakkaa
- 1 keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 200 g lehtipihviä
- 1 litra kasvislientä
- suolaa, pippuria, voita
- 4 rkl crème fraichea (ranskankermaa)
- 1 rkl hienoksi raastettua piparjuurta tai tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi perunat, juuriselleri, lanttu, porkkana ja palsternakka. Suikaloi lehtipihvi. Kuori ja leikkaa sipuli isoiksi kuutioiksi, kuori ja hienonna valkosipuli.
2. Paista sipulia ja valkosipulia voissa kunnon kokoisessa kattilassa. Lisää kuutioidut juurekset ja liha. Paista kaikkea muutama minuutti ilman että ainekset saavat väriä.
3. Kaada päälle liemi ja laita kansi päälle. Keitä 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarkista että lanttu on läpikypsä, tarvittaessa keitä vielä hetki.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti