Suppilovahvero-riistapiiras
Syksyllä maistuu mehevä piirakka! Ruistaikina sopii täydellisesti sekä sienien että riistan makuun.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- Piirakkavuoka halkaisijaltaan noin 28–30 cm, noin 15:lle hengelle.
Pohja
- 1 paketti Myllyn Paras ruistaikinaa (500 g)
Täyte
- 1–1½ l suppilovahveroita
- noin 150 g jauhettua/palvattua riistalihaa tai savuporoa tms. leikkelettä ohuina suikaleina
- 2 sipulia
- 1–2 dl puolukoita tai karpaloita
- 200 g kevyt polar- tai mozzarella-juustoraastetta
- 1 ruokakerma (2 dl, 5–11 prosenttia rasvaa)
- 1 rkl persiljaa
- 1 tl kirveliä
- ½ tl paprikajauhetta
- 1/3 tl hienonnettua viherpippuria
- 3 munaa
Valmistusohje
Ota taikina sulamaan. Pohjan sulaessa, paista pannulla sienet, liha suikaleina tai jauhettuna sekä sipuli. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon muut täytteen ainekset.
Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.
Kaada täyte päälle. Paista 225–asteisen uunin alimmalla tasolla puolisen tuntia, kunnes piiras on kauniin värinen ja hyytynyt.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät