Punainen spagetti bolognese
Punainen spagetti bolognese maistuu perheen pienimmillekin. Tarjoile kastike keitetyn spagetin ja parmesaanin kanssa.
Ainekset
- 400 g paistijauhelihaa
- 2-3 punajuurta
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 0,5 dl tomaattipyreetä
- 1 prk (400-500 g) tomaattimurskaa
- n. 2 dl punaviiniä tai vettä
- 2 lihaliemikuutiota
- 0,5 tl timjamia
Lisäksi
- 400 g spagettia
- 1-2 dl parmesaania
Valmistusohje
Ruskista jauheliha pannulla ja raasta joukkoon punajuuret. Hienonna sekaan myös sipulit. Anna punajuuren ja sipulin pehmetä. Lisää pannulle tomaattipyree ja –murska sekä neste. Mausta ja anna hautua. Tarjoile kastike keitetyn spagetin ja parmesaanin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti