Perinteiset piparkakut
Piparkakkureseptejä löytyy vaikka millä mitalla – vanhimmat pohjoismaiset reseptit ovat peräisin Tanskan hovista 1490-luvulla. Tässä on nykyaikaisempi ja luultavasti hieman helpompi resepti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
125 kpl
- 150 g margariinia
- 2 ½ dl kidesokeria
- ½ dl siirappia
- 1 dl vettä
- ½ rkl inkivääriä
- ½ rkl neilikkaa
- 1 rkl kanelia
- 1 tl rouhittua kardemummaa
- ½ rkl soodaa
- 7 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Sekoita rasva, sokeri ja siirappi notkeaksi.
2. Lisää vesi, mausteet, sooda ja jauhot ja sekoita notkeaksi taikinaksi. Laita jääkaappiin yön yli.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikinaa vähän kerrallaan, ota siitä piparkakkuja muotilla ja paista uunissa n. 5 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät