Leikatut piparkakut
Mitä ohuempia paloja leikkaat, sitä maukkaampia ja rapeampia kakuista tulee.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
75 kpl
- 200 g voita
- 2 dl kidesokeria
- vajaa 1 dl siirappia
- 2 tl jauhettua inkivääriä
- 2 tl kanelia
- 2 tl neilikkaa
- 1 tl soodaa
- 2 dl manteleita, kuorittuja ja karkeasti hienonnettuja
- n. 6 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi.
2. Lisää siirappi, mausteet ja sooda, mantelit sekä suurin osa jauhoista.
3. Työstä taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Jaa se kahteen osaan ja muotoile kääröiksi. Litistä kääröt, kääri ne muovikelmuun ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi.
4. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa taikinakääröistä ohuita viipaleita, laita ne leivinpaperille pellille ja paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät