Piparkakkusydämet
Valmista erikokoisia piparkakkusydämiä. Vinkki: pursota isompien piparien päälle vieraidesi nimet, saat mainiot nimikortit juhliisi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 annokseen
- 11-12 dl vehnäjauhoja
- ½ rkl soodaa
- 250 g voita
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 3 dl kidesokeria
- 1 ½ dl siirappia
- 1 rkl kanelia
- 1 rkl inkivääriä
- 1 tl neilikkaa
- 1 pieni kananmuna
- mantelilastuja
Valmistusohje
1. Sekoita 9 dl jauhoja ja sooda, lisää voi niin että saat murutaikinan.
2. Vatkaa kerma kovaksi ja kääntele sokeri, siirappi, mausteet ja muna kermavaahtoon.
3. Työstä kermaseos jauhoihin kunnes saat notkean taikinan. Laita kylmään 1 vuorokaudeksi.
4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Työstä taikinaa leivinpöydällä ja käytä tarvittaessa lisää jauhoja.
5. Kaulitse pala taikinaa kerrallaan, anna lopun taikinan olla jääkaapissa. Ota taikinasta isoja sydämiä muotilla ja laita ne leivinpaperille pellille. Painele piparkakkuihin mantelilastuja, paista uunissa 6-8 minuuttia, anna jäähtyä pellillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät