Paistettua parsaa, kylmäsavulohta, uppomuna ja limetti-tillivoisulaa
Teresa Välimäki loihti Huomenta Suomen aamussa pääsiäisen kunniaksi herkullisen keväisen annoksen.
Ainekset (4 annosta)
- 4 kananmunaa
- (vettä ja 2 rkl väkiviinaetikkaa)
- 1 nippu tuoretta vihreää parsaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl voita
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- n. 200 g kylmäsavustettua lohta ohuina viipaleina
Limetti-tillivoisula
- 100 g sulatettua kuumaa voita
- 1 limetin raastettu kuori ja puolikkaan mehu
- 3 rkl hienonnettua tuoretta tilliä
Valmistusohje
Valmista ensin uppomunat. Kiehauta iso kattilallinen vettä ja lisää sinne etikka. Riko kananmuna pieneen kulhoon ja kaada se nopealla ranneliikkeellä poreilevaan veteen mahdollisimman läheltä veden pintaa. Keitä 3-4 minuuttia ja nosta uppomuna talouspaperin päälle odottamaan. Tee samoin kaikkien kananmunien kohdalla.
Leikkaa parsojen tyvestä noin 2 cm vaalea puiseva pala pois. Huuhtele ja kuivaa parsat. Kuumenna oliiviöljy ja voi paistinpannulla ja paista parsoja 3-4 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Mausta voisula limetin kuoriraasteella ja mehulla sekä hienonnetulla tillillä. Jaa parsat lautasille ja asettele niiden päälle kylmäsavulohiviipaleet. Valuta päälle maustettua voisulaa ja nosta lopuksi lautasille uppomunat. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät