Savulohta uppomunien ja pinaatin kera
Uppomunien valmistusko muka hankalaa? Ei todellakaan! Näillä yksinkertaisilla ohjeilla onnistut varmasti. Tyylikäs annos syntyy, kun tarjoat ohuet lohiviipaleet voissa kuullotetun pinaatin ja uppomunien kera. Ja maku on vertaansa vailla!
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
4 annosta
- 4 isoa viipaletta kylmäsavulohta
- 200 g pakastepinaattia
- voita
- 1 salottisipuli
- suolaa, mustapippuria ja muskottia
- 4 munaa
- vettä
- 1 rkl etikkaa, 12%
- 1 tl suolaa
- tilliä
- sitruuna
Valmistusohje
1. Voissa kuullotettu pinaatti: Sulata pinaatti, purista ylimääräinen vesi pois ja hienonna kevyesti. Hienonna sipuli. Kuumenna voi ja kuullota pinaattia ja sipulia koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella raastettua muskottipähkinää.
2. Uppomunat: Kaada vettä matalaan, leveään kattilaan. Anna veden kiehahtaa ja lisää suola sekä etikka. Alenna lämpöä niin, että vesi vain porisee. Riko muna kuppiin ja liu'uta se hitaasti veteen. Pidä vesi koko ajan porisevana. Kypsennä munaa hiljalleen kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Nosta muna kattilasta reikäkauhalla ja valuta vesi pois.
3. Pane lohiviipale lautaselle ja asettele päälle pinaattia ja uppomuna. Koristele tillillä ja sitruunalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät