Kananmunat sipuli-tomaattipedillä ja parsakaalimunakas
Makuja-kokki Maija Silvennoinen valmistaa ihanan terveellisen aamiaisen kasviksia ja kananmunaa käyttäen Vivi-Ann Sjögrenin tapaan.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1-2:lle
Ainekset
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli hienonnettuna
- 2 tomaattia ohuina viipaleina
- suolaa
- ripaus cayennepippuria
- 2 kananmunaa
Kuudelle
- 6 puolikovaksi keitettyä munaa
- 50-75 g voita
- ½ dl kuivaa valkoviiniä
- 2 rkl tuoretta rakuunasilppua
Täyte
- 2 hengelle
- 1 keitetty parsakaali nuppuina
- 2 rkl ruohosipuli, kevätsipulia tai purjoa hienonnettuna
- 6 lehteä basilikaa revittynä
- ½ dl juustoraastetta
Munakas
- 2 rkl voita
- 4 munaa
- 2 rkl vettä
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
Valmistusohje
Kuullota sipulit öljyssä ja levitä tomaattiviipaleet sipulien päälle.
Mausta suolalla sekä cayennepippurilla. Riko kananmunat kahvikuppiin ja liu´uta ne yksitellen tomaattien päälle. Ripauta päälle suolaa. Kypsennä miedolla lämmöllä kunnes valkuainen jähmettyy. Jos peität pannun kannella, valkuainen jää verhoamaan valkuaista huntuna.
Riko munat kulhoon. Vatkaa munien rakenne rikki. Mausta suolalla sekä pippurilla ja sekoita vesi joukkoon. Ruskista voi pannulla ja kaada munakastaikina päälle. Sekoita munakasta muutaman kerran kahdeksikon muotoisin vedoin.
Kun munakas alkaa hyytyä, laita parsakaali, sipuli, basilika ja juustoraaste päälle. Ota pois liedeltä ja laita kansi päälle. Anna hyytyä hetki ja nauti heti. Munakas ei odota ruokailijoita, joten se pitää syödä heti kun se on valmis.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät