Luumuja madeirassa
Ihana vanhanajan jälkiruoka! Valmista tätä, kun on luumusadon aika. Voit myös pakastaa jälkiruoan ja sulattaa ennen tarjoilua. Jos tarjoilet ne tuoreina, muista että niiden pitää vetäytyä kylmässä vuorokausi, jolloin ne tarjoillaan kylmänä kermavaahdon kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle-kuudelle
- 1 kg kypsiä luumuja
Liemi
- 1 dl vettä
- 5 dl kidesokeria
- ½ vaniljatanko, pituussuuntaan halkaistuna
- 2 dl madeiraa
Valmistusohje
1. Poista luumuista kivet ja puolita ne.
2. Laita luumut kulhoon. Kuumenna vesi, sokeri ja vaniljatanko, keitä kunnes sokeri sulaa, raaputa vaniljatangosta siemenet liemeen ja laita tanko takaisin.
3. Lisää madeira, keitä pari minuuttia ja kaada liemi kuumana luumuille.
4. Peitä kulho, laita jääkaappiin 1 vuorokaudeksi. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti