Satokauden rommirusinapiirakka
Pyöreä Piirakkataikina on muotonsa takia helppo painella pyöreään vuokaan. Rommirusinapiirakan täytteessä maustettu rahka tuo pehmeyttä piirakkaan ilman raskasta kermaa. Täytteeseen sopivat omenat (valele sitruunamehulla, jos haluat niiden pysyvän vaaleina), luumut tai kirsikat.
Pohja
- 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
Täyte
- 1 tlk rommirusina-, omena-, kaneli- tms. maustettua rahkaa (200 g)
- 4-5 pientä omenaa tai luumua lohkoina
- 100 g rusinoita (1½ dl)
- 3-4 rkl rommia tai hieman rommiesanssia + vettä
- 75 g mantelilastuja (1 pss)
Valmistusohje
Imeytä rusinat yön yli rommissa (tai mielellään vähintään tunnin ajan).
Tarvitset Noin 25-30 cm:n halkaisijaltaan olevan pyöreän piirakkavuoan. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
Levitä pohjalle maustettu rahka, sen päälle rommirusinat ja sitten omenat ohuina lohkoina ympyräiseen muotoon. Ripottele pinnalle mantelilastut.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 minuuttia kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Vinkki: Voit käyttää omenoiden tilalla noin 3 dl kirsikoita.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti