Aprikoosinmakuinen omenapiiras

Tämän piiraan salaisuus ovat happamat omenat, jotka täydentävät aprikoosin makeutta. Piirastaikinan teossa yleiskone on korvaamaton apu. Tarjoa piiras lämpimänä kylmän, löysäksi vaahdotetun kerman kera.

Ainekset

  • 4 annosta

Raaka-aineet

  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 hapanta omenaa
  • ripaus sokeria
  • 2 dl aprikoosihyytelöä tai -marmeladia
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa jauhot ja sokerit yleiskoneen kulhoon ja lisää paloiteltu voi. Sekoita noin 20 sekuntia, kunnes taikina on tasaista.

2. Kauli taikina ohueksi levyksi ja vuoraa sillä iso irtopohjavuoka. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat noin 3 millimetrin viipaleiksi. Asettele omenaviipaleet piiraspohjan päälle ripottele pinnalle sokeria. Paista 25-30 minuuttia, kunnes pohja on kauniin värinen ja omenat pehmeitä.

3. Sekoita aprikoosihyytelöön 1-2 ruokalusikallista vettä ja voitele vielä lämmin piiras kahteen kertaan hyytelöllä. Jos käytät aprikoosimarmeladia, sekoita se ensin tasaiseksi yleiskoneessa tai sauvasekoittimella. Ripottele halutessasi pinnalle tomusokeria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.