Porkkana-fetajuustopiirakka
Lukijat toivoivat Leivontanurkkaan lisää kevennettyjä reseptejä. Tässäpä siis maistuva ja makumaailmaltaan mielenkiintoinen piirakka kokeiltavaksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 halkaisijaltaan n. 28-30 cm piirakkavuoka
Pohja
- 2 dl Myllyn Paras Pikakaura + Kuituhiutaleita
- 2 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
- 1 tl yrttisuolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 200g maitorahkaa (1 tlk)
- 75g voi- tai margariinisulaa
- 1 muna
Täyte
- 2-3 porkkanaa raasteena (n. 250 g)
- 2 sipulia silputtuna
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl yrttisuolaa
- 1 rkl rakuunaa
- 200g kevyt feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa kuutioina
- 1 tlk kermaviiliä tai kevyt hapankermaa (créme fraîche)
- 1 kananmuna
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Porkkanasta ja fetasta saa aikaan jännittävän yhdistelmän makeaa ja suolaista. Moni on ihastunut tähän piirakkaan, sillä se on kevyt, mutta kuitenkin erittäin maistuva.
Esikypsennä ensin piirakan pohjaa, lisää sitten täyte ja paista kypsäksi.
Pohja:
Sekoita kuivat ainekset keskenään, lisää rahka, sula rasva ja muna, sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita kypsymään 200-asteisen uunin keskitasolle 15 minuutiksi.
Täyte:
Valmista pohjan esikypsyessä täyte, kuullottamalla porkkanaraaste ja sipuli paistinpannulla tai kasarissa. Lisää siihen hunaja, suola ja rakuuna. Anna seoksen pehmentyä hetki. Ota seos pois hellalta, anna hetki jäähtyä ja sekoita joukkoon loput täytteen aineet.
Kaada täyte puolikypsälle piirakkapohjalle ja jatka paistamista vielä 15-25 min, kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin värinen. Paistoaikaan vaikuttaa vuoan laakeus.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti