Monen maun osterit
Onko mitään juhlavampaa kuin tuoreet osterit, jotka lepäävät jäämurskapedillä? Tässä osterit saavat seuraansa sipulia ja piparjuurta. Veitsi lipsahtaa helposti ostereita avatessa, joten suojaa kätesi paksulla hansikkaalla tai pyyheliinalla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 24 tosituoreita ostereita, fines de claire
- 1 sitruuna
- mahdollisesti jäämurskaa
Tomaatti-piparjuurigranité
- 1 ½ dl tomaattimehua
- 3 rkl vettä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 rkl tuoretta piparjuuriraastetta
Salottivinegretti
- 2 salottisipulia
- ½ dl punaviiniä
- ½ dl valkoviinietikkaa
- 1 tl sokeria
Valmistusohje
1. Aseta osteri litteä puoli ylöspäin pyyheliinaan. Tartu osteriin tiukasti toisella kädellä pyyheliinan avulla ja keinottele veitsi osterin kuorten väliseen rakoon ja leikkaa kuoria kiinni pitävä lihas, niin että pystyt avaamaan osterin. Haista osteria, ja tunne, että se tuoksuu tuoreelta ja mereltä. Poista mahdolliset kuorensirut ja irrota osteri varovasti sitkeästä lihaksesta. Jos mahdollista, tarjoile osterit jäämurskan päällä,niin tarjottava näyttää vieläkin herkullisemmalta. Nauti osteri kulauttamalla se kuoresta puristetun sitruunamehutipan kanssa tai jonkin makuehdotelmamme kera.
2. Tomaatti-piparjuurigranité: Kuumenna tomaattimehu kiehuvaksi ja lisää vesi, sitruunamehu ja hunaja. Ota kattila liedeltä, lisää juuriraastettu piparjuuri ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä noin 20 minuuttia. Siivilöi tomaattikastike vuokaan ja pane se pakastimeen. Kun granité on jäätynyt kokonaan, raaputa se lusikalla lumen näköiseksi sohjoksi. Nosta noin puoli ruokalusikallista granitéta jokaisen avatun osterin päälle. Tarjoile välittömästi, ettei tomaattisohjo ehdi sulaa.
3. Salottivinegretti: Kuori ja silppua salotit pieneksi. Kiehauta sipulisilppu, viini, viinietikka ja sokeri ja keitä 1 minuutti. Kaada syvälle lautaselle ja anna jäähtyä jääkaapissa. Lusikoi noin 1 teelusikallinen vinegrettiä jokaiselle osterille ja nauti välittömästi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki