MasterChef Suomi: Omenaista röstiperunaa, riekon rintaa ja omenaista kaalisalaattia, Iinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kokataan makea ja suolainen annos omenasta.
Ainekset
- 2 kpl jauhoista perunaa
- 2 kirpeää omenaa (Granny smith)
- 1 makea omena
- 1 kananmuna
- 1 pieni sipuli
- 1 riekko
- 2,5 dl kanalientä
- 2 dl kermaa
- 1 tl mustapippuria
- 4 tl hienoa merisuolaa
- 70 g punakaalia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 5 rkl rypsiöljyä
- 2 tl limemehua
- 2 rkl samppanjaviinietikkaa
- Oreganoa koristeluun
- 30 g normaalisuolaista voita
- Muutama timjaminoksa
Valmistusohje
Kuori ja raasta perunat, 1 kirpeä omena ja sipuli. Laita raaste liinaan ja purista neste pois. Laita raaste kippoon ja riko sekaan yksi kananmuna. Mausta 2 tl suolalla. Kuumenna pannu ja laita 2 rkl rypsiöljyä pannulle. Sekoita massa ja muotoile massasta pannulle lettuja. Paista molemmat pinnat kullanruskeiksi ja rapeiksi.
Irrota riekon koppa ja laita loppuosa rungosta kattilaan 3 rkl rypsiöljyn kanssa. Paista noin 5 min ja lisää sitten 2,5 dl kanalientä ja sekä pilkottu punainen omena ja keitä kasaan noin 10min. Lisää 2 dl kermaa, 1 kierros suolaa myllystä ja 1 kierros mustapippuria myllystä ja jätä kiehumaan keskilämmölle.
Lämmitä uuni 180-asteeseen.
Tee kaalisalaatti. Suikaloi punakaali ja vihreä omena kippoon. Lisää 3 rkl oliiviöljyä, 3 rkl samppanjaviinietikkaa, 2 tl limemehua sekä yksi kierros suolaa myllystä. Sekoita ja jätä maustumaan.
Kuumenna voi ja timjaminoksat korkealla keskilämmöllä. Ota riekon kopasta pinnat kiinni pannulla ja loppukypsennä uunissa noin 3min per kylki.
Siivilöi kastike, paloittele riekko ja kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät