MasterChef Suomi: Omenaravioli, Josen resepti

MasterChef_EPS13_annos_JOSE_kuva_juuli_aschan_sveins_7743

MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kokataan makea ja suolainen annos omenasta.

Omenaravioli

  • 1 Granny Smith omena
  • 1 purkki chevreä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 luumu
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 20 g voita
  • Muutama lehti salviaa
  • 10 oksaa persiljaa
  • Puolikas chili

Omenasose

  • 1 Honey Crisp omena
  • 1 vihreä tomaatti
  • 1 luumu
  • 1 tl vähäsuolaista soijaa
  • Muutama lehti salviaa
  • 0,5 dl kasvislientä
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 20 g voita

Pleittaus

  • Hiukan perunajauhoja
  • Muutama lehti salviaa

Valmistusohje

OMENARAVIOLI: Leikkaa mandoliinilla puolikkaasta omenasta ohuita siivuja. Tee mausteliemi lisäämällä kattilaan pari desiä vettä, valkoviinietikka ja persilja. Anna kiehahtaa ja lisää omenasiivut. Nosta liedeltä ja anna tekeytyä. Leikkaa loppu omena ja luumu kuutioiksi ja laita voin kanssa paistinpannulle. Lisää salvia ja anna paistua kunnes pehmeitä. Lisää cutteriin ja aja hienoksi seokseksi. Nosta kylmään hetkeksi. Sekoita chevre, suola, pippuri, hunaja ja hetken jäähtynyt omena-luumuseos. Tarkista maku.

OMENASOSE: Pilko omena, tomaatti ja luumu. Laita pieneen kattilaan ja lisää kasvisliemi, soija, salvia ja mausteet. Keitä kunnes pehmeitä. Viimeistele voilla ja painele siivilän läpi soseeksi.

PLEITTAUS: Sivele omensiivujen reunat pienellä määrällä perunajauhoja. Laita chevretäyte pursotinpussiin ja pursota puolille omenasiivuista. Nosta toinen siivu päälle, painele ilmaa pois välistä ja leikkaa stanssilla raviolin muotoisia paloja. Asettele lautaselle, lisää omenasose ja koristele ohueksi leikatulla salvialla.

Parhaat ruokaohjelmat